Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Готуємо суп з грибами шиітаке та рисом

Шиітаке - гриби, відомі своїм насиченим, яскравим смаком. Вони вважаються вишуканим делікатесом, батьківщиною якого є Азія, і традиційним інгредієнтом японської чи китайської кухні.

суп із шиітаке

На 4 порції супу із грибами шиітаке потрібно:

  • 120 г рису.
  • 180 г сушених грибів шиітаке.
  • 80 г замороженого зеленого горошку.
  • 1 морква.
  • 2 яйця.
  • 2 ст.л. томатної пасти.
  • 1 помідор.
  • 1 перець чилі.
  • 3 лаврових листи.
  • 2 ст.л. кунжутної олії.
  • Сіль, перець за смаком.
  • 2 л води або бульйону (овочевого чи м’ясного).

Шиітаке замочіть у холодній воді на 2 години. Моркву почистіть та наріжте дрібними кубиками. Як тільки гриби розм’якнуть, викладіть їх у каструлю з товстим дном і посмажте разом з морквою в кунжутній олії.

Помідор наріжте на дрібні шматочки, додайте до грибів і моркви, також додайте томатну пасту і перець чилі. Тушкуйте 5 хвилин і зніміть з вогню.

У каструлю додайте горошок, рис, лавровий лист, додайте воду або бульйон і варіть, поки рис не буде готовим.

Яйця збите вилкою до однорідної консистенції. Коли рис звариться, влийте його тонкою цівкою у суп, додайте спеції та сіль. Варіть ще пару хвилин, після чого зніміть з вогню.

Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті