На 4 порції супу із грибами шиітаке потрібно:
- 120 г рису.
- 180 г сушених грибів шиітаке.
- 80 г замороженого зеленого горошку.
- 1 морква.
- 2 яйця.
- 2 ст.л. томатної пасти.
- 1 помідор.
- 1 перець чилі.
- 3 лаврових листи.
- 2 ст.л. кунжутної олії.
- Сіль, перець за смаком.
- 2 л води або бульйону (овочевого чи м’ясного).
Шиітаке замочіть у холодній воді на 2 години. Моркву почистіть та наріжте дрібними кубиками. Як тільки гриби розм’якнуть, викладіть їх у каструлю з товстим дном і посмажте разом з морквою в кунжутній олії.
Помідор наріжте на дрібні шматочки, додайте до грибів і моркви, також додайте томатну пасту і перець чилі. Тушкуйте 5 хвилин і зніміть з вогню.
У каструлю додайте горошок, рис, лавровий лист, додайте воду або бульйон і варіть, поки рис не буде готовим.
Яйця збите вилкою до однорідної консистенції. Коли рис звариться, влийте його тонкою цівкою у суп, додайте спеції та сіль. Варіть ще пару хвилин, після чого зніміть з вогню.