Які останні тренди розвитку стріт-фуду?
Смак Азії
Вулиці будь-якої азіатської країни переповнені продуктовими крамницями, де вуличні кухарі працюють з раннього ранку і до темряви ночі. Тож не дивно, що стріт-фуд зародився там. Наприклад, сате — грильовані мініатюрні кубики м’яса на дерев’яних шпажках, заправлені гострим арахісовим соусом.
Невідкриті американські делікатеси
Тренди стріт-фуду значною мірою перебувають під впливом кухні США, що свідчить про те, що вона може запропонувати набагато більше, ніж хот-доги та гамбургери. Так, все більш популярними смаками сандвічів зараз стають: Pulled Pork Burger (бургер з рваною копченою свининою), Чізстейк (тонко нарізана яловичина з плавленим сиром у довгому ролі) або Reuben sandwich (сандвіч на грилі, що складається з житнього хліба, солонини, квашеної капусти та швейцарського сиру).
Італійські нововведення
У традиційних італійських ресторанах незмінно подають піцу і пасту. Тут у гру вступає вулична їжа з італійськими смаками, яких ви не знайдете в цих респектабельних закладах. Гуляючи вулицями, ви можете зустріти смажені рисові боули з асортиментом смачних начинок, званих аранчіні, або знамениті фаринати – млинці з борошна нуту.
Традиції? Вони тут!
Вулична їжа — це також відродження традиційних смаків шляхом сміливого поєднання відомих страв з дивовижними новими інгредієнтами. Навіть щось настільки знайоме, як картопля-фрі, може здивувати гурмана, якщо її подати з оригінальними приправами, такими як соус Sriracha або соус із сливи та кориці.
Що на десерт?
Стріт-фуд також включає безліч солодких ласощів. Вуличні кухарі завжди знають, як перетворити прості інгредієнти на щось абсолютно виняткове. Фрукти на грилі, міні-млинці, іспанські чуррос, змочені в шоколаді, або японські моті – різноманітність вуличних солодощів дійсно може замарити голову!