Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Смачно та корисно: рецепт приготування спаржевої квасолі

Спаржева квасоля – чудове джерело вітамінів А, С і К, а ще клітковини та фолієвої кислоти.

спаржева квасоля

Багато досліджень говорять про те, що включення до раціону спаржевої квасолі зменшує ризик ожиріння, серцевих захворювань та діабету. Квасоля містить залізо, рибофлавін, калій та магній.

Спаржеву квасолю ми звикли обирати свіжу, заморожену чи консервовану. Краще зупинитися на перших двох варіантах, така квасоля більш корисна. Деякі види спаржевої квасолі можна їсти навіть сирими. Треба лише добре її промити, видалити хвостики та приправити олією, сіллю і невеликою кількістю оцту.

Спаржева квасоля містить велику кількість хлорофілу, що може блокувати канцерогенний ефект від смаження м’яса на грилі за високої температури. Тобто якщо ви щось смажите на грилі, вживайте такі продукти разом із спаржевою квасолею.

Пропонуємо рецепт Євгена Клопотенка для приготування замороженої спаржевої квалолі. Все максимально просто і швидко.

Вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • квасоля стручкова
  • вершкове масло
  •  часник
  • сік половини лимона 
  • сіль та перець
  • перець чілі (за бажанням)

Як приготувати:

Підготуйте всі інгредієнти для приготування спаржевої квасолі.

Заморожену стручкову квасолю не потрібно розморожувати. Інакше вона потім буде занадто м’якою. Але важливо, щоб перед заморожуванням така квасоля пройшла термічну обробку.

Закип’ятіть 1 л води в сотейнику і закиньте туди квасолю на 30 секунд. Якщо ви використовуєте свіжу квасолю, тоді бланшуйте її трохи довше – 1 хвилину. Кількість води залежить від кількості квасолі, яку ви готуєте, вода повинна повністю її покривати.

Потім відкиньте квасолю на друшляк, щоб стекла зайва волога.

Очистіть кілька зубчиків часнику і наріжте його тонкими слайсами.

Розігрійте пательню з вершковим маслом і обсмажте часник 1 хвилину. Можна використовувати суміш вершкового масла і соняшникової олії. 

Додайте до часнику спаржеву квасолю і обсмажте її ще 1 хвилину.

Додайте сіль за смаком і вичавити сік половини лимона. Якщо ви смажите велику кількість квасолі, додавайте більше соку, орієнтуйтеся на свій смак. За бажанням додайте слайси свіжого перцю чилі або сухі пластівці.

Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті