Головне у цій страві не власне м’ясні кульки, а пряний томатний соус, який карамелізується і надає м’ясу абсолютно неповторного смаку. Такі мітболи – це відмінна закуска для фуршету або для перегляду улюбленого фільму.
Для приготування цієї страви вам знадобиться наступний список інгредієнтів:
- 500 г м`ясного фаршу (свинина-яловичина)
- 1 яйце
- 600 мл томатного соку
- 3 гвоздики
- 3 горошини духмяного перцю
- 10 г свіжого імбиру
- 5 г свіжого перцю чилі
- 1 зубчик часнику
- 50 г цукру
- 1 дрібка кориціоливкова олія (для смаження)
- до смаку сіль
Покроковий рецепт:
Крок 1
М’ясний фарш посоліть, додайте яйце і добре перемішайте. Скачайте з фаршу невеликі кульки і обсмажте на пательні з оливковою олією до золотистої скоринки з усіх боків. Залиште мітболи на пательні.
Крок 2
Приготуйте томатний соус. Часник та імбир порубайте і трохи обсмажте на іншій пательні з оливковою олією, щоб їх аромат розкрився, додайте томатний сік, інші спеції і цукор, тушкуйте соус 5 хвилин. Процідіть соус через сито.
Крок 3
Залийте соусом мітболи і поставте на середній вогонь. Тушкуйте, поки соус не загусне. За необхідності додайте сіль. Подавайте мітболи, наколовши їх на дерев’яні зубочистки. За бажанням можете додати зелень або обсмажене насіння кунжуту.