Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Смачно і за 20 хвилин: мітболи у томатному соусі

Пряні мітболи в томатному соусі – дуже простий рецепт. Всього 20 хвилин і готово.

мітболи в томатному соусі

Головне у цій страві не власне м’ясні кульки, а пряний томатний соус, який карамелізується і надає м’ясу абсолютно неповторного смаку. Такі мітболи – це відмінна закуска для фуршету або для перегляду улюбленого фільму.

Для приготування цієї страви вам знадобиться наступний список інгредієнтів:

  • 500 г м`ясного фаршу (свинина-яловичина)
  • 1 яйце
  • 600 мл томатного соку
  • 3 гвоздики
  • 3 горошини духмяного перцю
  • 10 г свіжого імбиру
  • 5 г свіжого перцю чилі
  • 1 зубчик часнику
  • 50 г цукру
  • 1 дрібка кориціоливкова олія (для смаження)
  • до смаку сіль

Покроковий рецепт:

Крок 1
М’ясний фарш посоліть, додайте яйце і добре перемішайте. Скачайте з фаршу невеликі кульки і обсмажте на пательні з оливковою олією до золотистої скоринки з усіх боків. Залиште мітболи на пательні.

Крок 2
Приготуйте томатний соус. Часник та імбир порубайте і трохи обсмажте на іншій пательні з оливковою олією, щоб їх аромат розкрився, додайте томатний сік, інші спеції і цукор, тушкуйте соус 5 хвилин. Процідіть соус через сито.

Крок 3
Залийте соусом мітболи і поставте на середній вогонь. Тушкуйте, поки соус не загусне. За необхідності додайте сіль. Подавайте мітболи, наколовши їх на дерев’яні зубочистки. За бажанням можете додати зелень або обсмажене насіння кунжуту.

Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті