Цей рецепт однаково добре підходить для маринування маслюків, білих грибів, підосичників і печериць. Цей швидкий спосіб маринування грибів сподобається усім господиням.
Інгредієнти:
- Гриби – 1 кг
- Цибуля – 1-2 шт.
- Вода – 2 склянки
- Оцет – 1 склянка
- Цукор 1 ч.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Духмяний перець горошком – 5 горошин
- Чорний перець горошком – 10 горошин
- Лавровий лист – 2 шт
- Мускатний горіх – щіпка
Гриби почистити, помити, порізати великими шматками та замочити у воді з 1 столовою ложкою солі. Залишити на 20 хвилин. Це допоможе краще очистити гриби. Після цього ще раз промити холодною водою, відцідити.
Відварити гриби 20 хв у підсоленій воді.
Цибулю порізати кружальцями, розкласти в чисті банки, у яких будете маринувати гриби.
Приготувати маринад. Для цього у воду з оцтом додати спеції, трішки прогріти, щоб розчинився цукор і сіль, всипати гриби. Прогріти до закипання, але не кип’ятити.
Розкласти у підготовлені банки з цибулею.
Закрити кришками. Після вистигання поставити в холодильник.
Через три дні все буде готово. Подавати з цибулею, збризнувши олією.
Також не полінуйтесь восени хоч раз приготувати страви із гарбуза. Читайте статтю про способи приготування гарбуза на нашому сайті.