Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Швидкий спосіб маринування грибів

Замариновані за таким рецептом гриби можна їсти уже через декілька днів, а не чекати тижні чи місяці.

пецериці

Цей рецепт однаково добре підходить для маринування маслюків, білих грибів, підосичників і печериць. Цей швидкий спосіб маринування грибів сподобається усім господиням.

Інгредієнти:

  • Гриби – 1 кг
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Вода – 2 склянки
  • Оцет – 1 склянка
  • Цукор 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Духмяний перець горошком – 5 горошин
  • Чорний перець горошком – 10 горошин
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Мускатний горіх – щіпка

Гриби почистити, помити, порізати великими шматками та замочити у воді з 1 столовою ложкою солі. Залишити на 20 хвилин. Це допоможе краще очистити гриби. Після цього ще раз промити холодною водою, відцідити.

Відварити гриби 20 хв у підсоленій воді.

Цибулю порізати кружальцями, розкласти в чисті банки, у яких будете маринувати гриби.

Приготувати маринад. Для цього у воду з оцтом додати спеції, трішки прогріти, щоб розчинився цукор і сіль, всипати гриби. Прогріти до закипання, але не кип’ятити.

Розкласти у підготовлені банки з цибулею.

Закрити кришками. Після вистигання поставити в холодильник.

Через три дні все буде готово. Подавати з цибулею, збризнувши олією.

Також не полінуйтесь восени хоч раз приготувати страви із гарбуза. Читайте статтю про способи приготування гарбуза на нашому сайті.

Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті