СИРНИКИ
Інгредієнти (на дві порціі):
- Сир 5% – 400 грамів
- Жовток – 2 штуки
- Цукор – 40 грамів
- Борошно – 40 грамів
Як приготувати
Щоб приготувати сирнички, спершу нам потрібно віджати сир від зайвої сироватки за допомогою рушника або марлі. Сир беремо лише найсмачніший, тільки в такому разі в сирничків є шанс стати вашим улюбленим сніданком. Далі за допомогою виделки змішуємо сир зі всіма інгредієнтами до однорідної маси.
А тепер у нас є два варіанти: або одразу приступати до подальшого приготування сніданку, або плівкою накрити миску з масою та поставити в холодильник «відпочивати».
За ніч вона «відпочине» в холодильнику, а на ранок ми отримаємо класну заготовку, за яку будемо собі дуже вдячні.
Етапи
Отже, зранку нам потрібно витягнути сирну масу, розім’яти її ложкою та почати формувати сирнички. Руки обмакнути в борошні, взяти ложку сирної маси та сформувати сирну кульку, легенько приплюснути, обмакнути в борошні, струсити зайве борошно та відправити на гарячу сковорідку з олією. Обсмажуємо до скоринки з обох боків. Після цього потрібно викласти сирники на серветку, щоб забрати зайвий жир, і можна снідати.
АМЕРИКАНСЬКІ ПАНКЕЙКИ
Інгредієнти:
- Яйця – 2 штуки
- Цукор – 10 грамів (за смаком)
- Сіль – 2 грами (за смаком)
- Пшеничне борошно – 250 грамів
- Розпушувач тіста – 1 пачка
- Молоко – 300 мілілітрів
- Вершкове масло – 70 грамів
- Кленовий сироп – за смаком, забагато не буває
- Рослинна олія – для змащування сковорідки
Як приготувати
- У блендер вбийте яйця, додайте цукор, борошно, сіль, розпушувач, масло й молоко. І тільки потім збийте все до однорідності. Перелийте з блендера в ємність, звідки буде зручно набирати черпаком тісто для смаження.
- Поставте сковорідку на вогонь. Візьміть серветку, змочіть її в рослинній олії та змастіть сковорідку. Смажте панкейки. Вони мають бути круглої форми й не дуже великі за розміром.
- Щоразу перед тим, як випікати наступний панкейк, змащуйте сковорідку серветкою в олії.
- Викладайте готові панкейки стосиком, а зверху прикрасьте кленовим сиропом. Можна додати що завгодно: ягоди, цукрову пудру, йогурт, родзинки, горіхи. Смачних вам сніданків!
МІСО КІНОА КАША ЗІ СПАРЖЕЮ ТА СТРАЧАТЕЛОЮ
Інгредієнти:
- Кіноа – 140 грамів
- Овочевий бульйон або вода – 250 грамів
- Місо-паста – 20 грамів
- Пармезан – 30 грамів
- Страчатела – 70 грамів
- Спаржа (свіжа або ферментована) – 50 грамів
- Масло – 20 грамів
- Сіль
- Перець
Як приготувати
- Промити кіноа під проточною холодною водою.
- Залити в сотейнику водою чи бульйоном, варити на слабкому вогні близько 20 хвилин. За потреби додати води.
- Додати світлу місо-пасту за п’ять хвилин до готовності.
- Спаржу варити в підсоленій воді впродовж хвилини, тоді нарізати великими шматочками по одному сантиметру (якщо спаржа ферментована, слід пропустити цей етап приготування).
- У зварену кашу додати масло й тертий пармезан. Прибрати з плити й помішувати до повного розчинення масла й сиру. Додати сіль за смаком.
- Викласти кашу в глибоку тарілку, у центр – сир страчатела, а в центр сиру – спаржу. Посипати свіжозмеленим чорним перцем. За бажанням натерти згори пармезан.