Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Що приготувати на сніданок? 3 прості рецепти

Кожний ранок - привід потішити себе смачним сніданком. Пропонуємо прості рецепти смачних сніданків. На приготування кожної страви потрібно від 15 до 30 хвилин.

СИРНИКИ

Інгредієнти (на дві порціі):

  • Сир 5% – 400 грамів
  • Жовток – 2 штуки
  • Цукор – 40 грамів
  • Борошно – 40 грамів

Як приготувати

Щоб приготувати сирнички, спершу нам потрібно віджати сир від зайвої сироватки за допомогою рушника або марлі. Сир беремо лише найсмачніший, тільки в такому разі в сирничків є шанс стати вашим улюбленим сніданком. Далі за допомогою виделки змішуємо сир зі всіма інгредієнтами до однорідної маси.

А тепер у нас є два варіанти: або одразу приступати до подальшого приготування сніданку, або плівкою накрити миску з масою та поставити в холодильник «відпочивати».

СЕКРЕТ ЦЬОГО ПРОСТОГО СНІДАНКУ: СИРНУ МАСУ МОЖЕМО ЗРОБИТИ ЗВЕЧОРА.

За ніч вона «відпочине» в холодильнику, а на ранок ми отримаємо класну заготовку, за яку будемо собі дуже вдячні.

Етапи

Отже, зранку нам потрібно витягнути сирну масу, розім’яти її ложкою та почати формувати сирнички. Руки обмакнути в борошні, взяти ложку сирної маси та сформувати сирну кульку, легенько приплюснути, обмакнути в борошні, струсити зайве борошно та відправити на гарячу сковорідку з олією. Обсмажуємо до скоринки з обох боків. Після цього потрібно викласти сирники на серветку, щоб забрати зайвий жир, і можна снідати.

АМЕРИКАНСЬКІ ПАНКЕЙКИ

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 штуки
  • Цукор – 10 грамів (за смаком)
  • Сіль – 2 грами (за смаком)
  • Пшеничне борошно – 250 грамів
  • Розпушувач тіста – 1 пачка
  • Молоко – 300 мілілітрів
  • Вершкове масло – 70 грамів
  • Кленовий сироп – за смаком, забагато не буває
  • Рослинна олія – для змащування сковорідки

Як приготувати

  • У блендер вбийте яйця, додайте цукор, борошно, сіль, розпушувач, масло й молоко. І тільки потім збийте все до однорідності. Перелийте з блендера в ємність, звідки буде зручно набирати черпаком тісто для смаження.
  • Поставте сковорідку на вогонь. Візьміть серветку, змочіть її в рослинній олії та змастіть сковорідку. Смажте панкейки. Вони мають бути круглої форми й не дуже великі за розміром.
  • Щоразу перед тим, як випікати наступний панкейк, змащуйте сковорідку серветкою в олії.
  • Викладайте готові панкейки стосиком, а зверху прикрасьте кленовим сиропом. Можна додати що завгодно: ягоди, цукрову пудру, йогурт, родзинки, горіхи. Смачних вам сніданків!

МІСО КІНОА КАША ЗІ СПАРЖЕЮ ТА СТРАЧАТЕЛОЮ

Інгредієнти:

  • Кіноа – 140 грамів
  • Овочевий бульйон або вода – 250 грамів 
  • Місо-паста – 20 грамів 
  • Пармезан – 30 грамів
  • Страчатела – 70 грамів
  • Спаржа (свіжа або ферментована) – 50 грамів
  • Масло – 20 грамів
  • Сіль
  • Перець

Як приготувати

  • Промити кіноа під проточною холодною водою.
  • Залити в сотейнику водою чи бульйоном, варити на слабкому вогні близько 20 хвилин. За потреби додати води.
  • Додати світлу місо-пасту за п’ять хвилин до готовності.
  • Спаржу варити в підсоленій воді впродовж хвилини, тоді нарізати великими шматочками по одному сантиметру (якщо спаржа ферментована, слід пропустити цей етап приготування).
  • У зварену кашу додати масло й тертий пармезан. Прибрати з плити й помішувати до повного розчинення масла й сиру. Додати сіль за смаком.
  • Викласти кашу в глибоку тарілку, у центр – сир страчатела, а в центр сиру – спаржу. Посипати свіжозмеленим чорним перцем. За бажанням натерти згори пармезан.

Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті