Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Що приготувати із сочевиці

Сочевиця — корисна та популярна крупа, яку дуже люблять прихильники здорового харчування.

сочевиця

Сочевиця на третину складається з білка, що робить її цінним джерелом амінокислот та поширеним замінником м’яса. Крім того, сочевиці властивий ніжний оригінальний смак з тонкими горіховими нотками. Навіть приготована без додаткових компонентів, вона чудово смакує та може бути не лише гарніром, але й повноцінною самостійною стравою. 

ПЮРЕ ІЗ СОЧЕВИЦІ

Вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • червона сочевиця — 200 грамів;
  • вода — 350 мл;
  • сіль та прянощі — за смаком;
  • вершкове масло — 30–40 грамів.

Етапи приготування:

  1. Промийте, а якщо маєте проблеми з травленням, замочіть сочевицю на 3 години, після чого знову промийте.
  2. В киплячу воду додайте сочевицю і прянощі, а трохи згодом — підсоліть.
  3. Зменшіть вогонь та варіть крупу приблизно 15 хвилин, доки вся вода не википить та не вбереться сочевицею.
  4. Вимкніть вогонь і залиште кашу на 10 хвилин під кришкою, щоб вона розм’якла;
  5. Додайте вершкове масло та зробіть пюре за допомогою блендера (вегани можуть додавати замість вершкового масла рослинну олію).
  6. Коли пюре охолоне, воно стане щільнішим, тож якщо вам подобається більш рідка консистенція страви, додайте трохи вершків.

КАША ІЗ СОЧЕВИЦІ

Інгредієнти для приготування каші:

  • жовта сочевиця — 200 грамів;
  • вода — 400 мл;
  • часник — 1–2 зубчики;
  • сіль, лавровий лист, спеції, зелень — за смаком.

Етапи приготування:

  1. Промийте сочевичну крупу (за бажанням, замочіть на 2–3 години).
  2. Підготуйте каструлю з товстим дном, покладіть до неї крупу та налийте воду, поставте на вогонь.
  3. Доведіть до кипіння, зніміть пінку, підсоліть.
  4. Додайте зубчики часнику та спеції.
  5. Пів години варіть на слабкому вогні, накривши кришкою.
  6. Вийміть з каструлі часник та лавровий листочок.
  7. За бажання розімніть кашу товкачиком.
  8. Подавайте зі свіжою зеленню на гарнір до курки чи іншого м’яса.

КОТЛЕТИ ІЗ СОЧЕВИЦІ

Вам знадобиться:

  • червона сочевиця — 500 грамів;
  • вода — 600 мл;
  • ріпчаста цибуля — 1 шт;
  • морква — 2 шт;
  • томати — 3 шт;
  • сіль, спеції, зелень — за смаком.

Етапи приготування:

  1. Замочіть сочевицю з вечора, а вранці добре промийте.
  2. Додайте води та подрібніть блендером до консистенції сметани.
  3. Дрібно наріжте цибулю, моркву натріть на терці.
  4. Протягом 10 хвилин тушкуйте моркву та цибулю на сковорідці з невеликою кількістю води.
  5. Дрібно наріжте томати та змішайте з усіма іншими інгредієнтами.
  6. Викладайте ложкою на суху розігріту сковорідку та смажте на слабкому вогні з обох боків.  
Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті