Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Що готувати на Яблучний Спас: 2 смачні та прості рецепти на свято

Пропонуємо два рецепти смачної випічки, яку варто приготувати на Яблучний Спас, 19 серпня.

яблука

Вважається, що яблуко — це символ родючості, щасливого сімейного життя, всього найкращого у житті. Тому недивно, що яблука з’являлись на святкових столах як самостійна страва та у складі інших смаколиків.

Рецепт яблучного пирога з мигдалем

Цей варіант пирога виходить особливо ніжним завдяки вершкам у складі. А мигдаль, яким посипають пиріг, додає випічці не тільки горіхового присмаку, а і хрусткості, яка чудово контрастує з м’якістю начинки.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне125 г
  • Масло вершкове60 г
  • Яйця1 шт.
  • Цукор50 г
  • Сіль0.5 г
  • Яблука500 г
  • Молоко250 г
  • Вершки250 г
  • Крохмаль40 г
  • Ванілін1 г
  • Яйце куряче, жовток1 шт.
  • Мигдальні пластівці30 г

Етапи приготування:

  1. Просійте борошно, додайте до нього цукор, сіль, яйце і м’яке масло. Замісіть тісто.
  2. Форму для випікання змастіть маслом. Розкатайте тісто, викладіть його у форму, зробіть бортик. Поставте тісто в холодильник на 30 хвилин.
  3. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  4. Яблука почистіть, видаліть серцевину. 1 яблуко наріжте слайсами, інші наріжте на кубики 1.5 см. Кубики викладіть на тісто.
  5. Змішайте в каструлі 200 мл молока, вершки і 20 г цукру, що залишилися. Помішуючи, доведіть суміш до кипіння.
  6. В окремій посудині змішайте 50 мл молока, крохмаль, ваніль і повільно долийте в каструлю з молоком і вершками. Додайте жовток, перемішайте і доведіть до кипіння.
  7. Залийте яблука утвореною сумішшю, зверху викладіть яблучні слайси і присипте мигдалевими пластівцями.
  8. Випікайте пиріг 1 годину. Через 45 хвилин перевірте, якщо верхівка почне темніти — накрийте пиріг фольгою.
  9. Перед подачею остудіть яблучний пиріг, не виймаючи з форми.

Пиріжки з яблуками і медом

Ці ніжні і пухкі пиріжки з яблуками і медом легко приготувати вдома для рідних. Вони зроблені з пухкого дріжджового тіста та соковитої начинки з яблук, меду та кориці і запечені до золотисто-коричневого кольору.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне500 г
  • Молоко100 мл
  • Дріжджі пресовані50 г
  • Яйця1 шт.
  • Масло вершкове50 г
  • Цукор20 г
  • Яблука4 шт.
  • Мед20 г
  • Кориця мелена3 г

Етапи приготування:

  • У теплому молоці розпустіть дріжджі з цукром, додайте 100 г борошна, перемішайте і нехай постоїть 20 хвилин. Потім додайте яйце, м’яке масло і просіяне борошно. Замісіть пухке тісто, накрийте рушником і залиште на 1 годину підходити.
  • Яблука очистьте від шкірки і серцевини, дрібно наріжте. Додайте мед і корицю, дайте настоятися 30 хвилин. Потім злийте сік, що виділився.
  • Із тіста зробіть ковбаску, наріжте шматочками і розкачайте їх кружечками. На середину кожного покладіть начинку, з’єднайте краї, защипайте і сформуйте булочки. Випікайте при температурі 180 °C 25-30 хвилин.
Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті