По-іншому Bento Сakes ще називають Lunch Box Cakes. Цей мініатюрний торт вже заполонив увесь Instagram і TikTok. Будьте і ви в тренді!
Особливість бенто в тому, що він є ідеальним десертом для святкування у маленькому колі, адже тортик розрахований на 2-4 осіб. Він додасть приємних і “смачних” емоцій вашому святкуванню! І їсти його можна ложкою просто з коробочки.
Ось рецепт (якщо прикрасити торт в новорічній тематиці, то він стане смачним доповненням вашої доманшьої вечірки):
Якщо у вас є рецепт ідеального бісквіту, то можете почати приготування із нього. Для тих, хто готує бісквіт вперше пропонуємо використати наступні дії:
Візьміть потрідні інгредієнти – 2 яйця, дрібку солі, 60 гр цукру, ванілін, 60 гр борошна, 4 гр розпушувача. В чаші для збивання з’єднуємо яйця, сіль, цукор та ванілін. Збиваємо до посвітлішання кольору і збільшення об’єму. До суміші просіюємо борошно і 4гр розпушувача за допомогою сита, обережно вимішуючи лопаткою рухами знизу вверх. Випікаємо за допомогою кільця діаметром 10-12 см до готовності (приблизно 30-35 хв при температурі 180 градусів).
Варіант бісквіту №2
Нам потрібно:
- 2 яйця;
- дрібка лимонної кислоти;
- 60 г цукру (2,5 ст. л.);
- 60 г борошна (2 ст. л.);
- 4 г розпушувача;
- 1 ст. л. молока;
- 1 ст. л. рафінованої соняшникової олії.
Спершу відділяємо білки від жовтків. Варто стежити, щоб до білків не потрапило навіть трішечки жовтка, інакше вони не зіб’ються. Додаємо дрібку лимонної кислоти й збиваємо. У процесі додаємо частинами цукор. Збиваємо 5-7 хвилин, білок повинен перетворитися на густу піну.
В окремій посудині збиваємо жовтки й додаємо їх у білкову масу. Важливий момент: щоб зберегти пишність тіста, далі не використавуємо металеві девайси (ложки, міксер). Беремо силіконову лопатку або тефлонову ложку.
Отже, білки з жовтками трішки перемішали. Далі просіюємо до них борошно з розпушувачем. Робимо це у два етапи, легенько розмішуючи. Останній крок – додаємо в тісто молоко й олію. Щоб не втратити пишність, не розмішуйте тісто надто інтенсивно, робіть це легкими рухами.
Готове тісто швиденько виливаємо у форму та ставимо в розігріту духовку (170 градусів). Використавуємо кондитерське кільце діаметром 10-12 см. Якщо у вас немає такої маленької форми, можна використати паперову формочку для паски. Або спекти тонкий бісквіт прямокутної форми й вирізати кружальця потрібного діаметру.
Готовність перевіряємо зубочисткою. (Приблизний час випікання: 30 хв)
Готову основу охолоджуємо за кімнатної температури й обережно дістаємо з форми за допомогою ножа. Далі замотуємо в харчову плівку та кладемо до холодильника на 3-4 години. Можна залишити на всю ніч.
Крем
Для приготування смачного чіз крему нам потрідні всього 3 інтредієнти – 80 г вершкового сиру, 150 мл вершків (не менш 30% жирності), 1 ст. л. цукрової пудри. Усі збиваємо.
Лайфхак: щоб крем точно збився, простежте, щоб миска, вінчики міксера й усі продукти були холодними.
Щоб торт вийшов м’яким і ніжним, пропонуємо змочити коржі. Для цього опотрібно розчинила у третині склянки теплого молока трішки карамельного сиропу. Або використати якусь іншу “пропитку”.
Збираємо торт:
Кладемо перший корж на тарілку, поливаємо приблизно двома столовими ложками молока та змащуємо кремом. Далі робимо бортик із крему й усередину викладаю половину начинки (наприклад: вишні без кісточки і соку). Ягоду посипаємо цукром, щоб начинка не була кислою. З наступним коржем робимо те ж саме. Останній корж також змочуємо молоком. Зібраний торт покриваємо тоненьким шаром крему, замотуємо в харчову плівку та ставимов холодильник на 2-3 години. Це обов’язково потрібно для стабілізації.
У крем, який ми залишили для вирівнювання торту, можна додати трішки харчового барвника (або ж залишити його білим).
Останній крок – покриваємо торт кремом за допомогою шпателя і прикрашаємо святковими написами, свіжими ягодами чи чим вам забажається!
СМАЧНОГО!