Секрети приготування австрійського шніцеля:
- Для шніцеля найкраще використовувати свинину, телятину або баранину, але, якщо хочете більш дієтичний варіант, можна експериментувати з курячим та індичим м’ясом. І тут важлива порада: нарізайте м’ясо поперек волокон. Робіть м’ясну заготівлю прямокутної форми, а товщиною приблизно 3-5 мм.
- Дуже важливо правильно відбити м’ясо. Для цього візьміть шматок м’яса і накрийте його харчовою плівкою. Радимо використовувати дерев’яний кухонний молоток. Відбивати потрібно ретельно, але, щоб не було рваних шматків.
- Ідеальні спеції для шніцеля – сіль і чорний мелений перець. Але цілком можна експериментувати. Усе залежить від того, який результат в підсумку ви хочете отримати. Так, наприклад, можна додати копчену паприку, сушені томати з базиліком і суміш перців – чорний, червоний і білий. Утім, м’ясо можна навіть замаринувати на 15 хвилин: посипати сіллю та чорним меленим перцем та скропити соком лайма.
- Існує багато рецептів панірування шніцеля, головна умова – паніровка повинна хрустіти.
- Шніцель можна робити в духовці або готувати у фритюрі. Якщо захочете приготувати в духовці, розігрійте її до 180 градусів. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього шніцель і запікайте протягом 15 хвилин. Якщо вирішите смажити шніцель у фритюрі, розігрійте глибоку пательню з великою кількістю соняшникової олії та обсмажте шніцель до золотистої скоринки приблизно 1-2 хвилини з кожного боку.
Подавати шніцель можна з картоплею фрі, кускусом, рисом, гречкою, а також овочевим салатом.
Можна експериментувати й з соусами до шніцелю: робити грибний, томатний або зовсім подавати з аджикою.
Інгредієнти:
- 400 г свинини (биточна частина)
- 3 яйця
- 4 ст.л борошна
- 8 ст. л панірувальних сухарів
- 200 мл соняшникової олії (для смаження)
- Лимон для подачі (за бажанням)
- Сіль і перець
Кроки:
- Підготуйте всі інгредієнти для приготування шніцеля.
- Візьміть 400 г свинячого битка розріжте на шматки товщиною півтора-два сантиметри.
- Потім покладіть шматок на кухонну дошку та акуратно розріжте його вздовж на дві частини, але не дорізайте до кінця. М’ясо має розкритися в формі метелика.
- Накрийте шматок м’яса харчовою плівкою та відбийте плоскою стороною кулінарного молотка, щоб не пошкодити м’ясні волокна. Відбивайте ретельно й добре, але не перестарайтеся, щоб не було надірваних шматків м’яса (до 3-5 мм). Потім шматки м’яса посоліть і поперчіть.
- Візьміть 3 яйця та розбийте в неглибоку миску й трохи збийте виделкою, а після приступайте до панірування. Запаніруйте м’ясо спочатку в борошні. Потім перекладіть шматок у збиті яйця.
- І завершальний етап панірування – сухарі. Добре обваляйте шматок м’яса в сухарях.
- Візьміть глибоку пательню, налийте соняшникову олію та відправте в неї смажитися шніцель до рум’яної скоринки на середньому вогні. Кришкою пательню не закривайте, інакше не отримаєте хрустку скоринку.
- Після того, як скоринка шніцеля підрум’янилася, викладіть його на паперовий рушник, щоб вбралися залишки соняшникової олії. Подавайте відразу ж із лимоном. Якщо шніцель полежить якийсь час, його скоринка вже не буде хрусткою.