хек із овочами та кускусом
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Запечене філе хека з овочами та кускусом

Соковита і ніжна риба, пухкі кульки кускусу та овочі, що підсилять його смак, не лише урізноманітнять ваше повсякденне меню, а й додадуть йому вишуканості.

Час підготовки: 10 хв
Час приготування: 10 хв

Інгредієнти

200 гр хека (1 філе)
30 гр  кускусу
2-3 шт. томатів чері
½ невеликої червоної цибулини
½ лимона
1 дрібка насіння фенхелю
сіль та перець

Інструкції

  • У невелику мисочку чи каструлю висипте 30 г кускусу та запарте. Для цього влийте 60 мл окропу, накрийте кришкою та залиште на 5 хвилин. Розігрійте духовку до 180 градусів.

  • Очистьте ½ невеликої цибулини, наріжте тонкими напівкільцями. Помийте 2 томати чері та розріжте на чотири частини. Розігрійте пательню з 2 ст. л. оливкової олії та обсмажте овочі до м’якості цибулі.

  • Додайте сіль і перець до смаку, дрібку насіння фенхелю та вичавіть сік чверті лимона. Перекладіть на пательню кускус, перемішайте та зніміть з плити.

  • Філе хека трохи присоліть з обох боків. На пергамент викладіть кускус з овочами, зверху викладіть рибу, загорніть конвертом і перев’яжіть з двох боків кулінарною ниткою. Поставте у розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.

  • Акуратно розкрийте конверт і полийте рибу соком чверті лимона. Подавайте рибу прямо у розкритому конверті з пергаменту або перекладіть страву на тарілку.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *