вишневий пиріг
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Вишневий пиріг із «Твін Пікса»

Цей вишневий пиріг заряджає життям, казав агент Купер, замовляючи у кафе чергову порцію смаколика. І він мав рацію!

Час підготовки: 40 хв
Час приготування: 55 хв

Інгредієнти

Борошно - 300 гр
Масло вершкове - 100 гр
Яйце - 1 шт
Холодна вода - 80 мл
Дрібка солі
Лимонний сік - 1 ч.л.
Цукрова пудна - 15 гр
Вишня - 700 гр
Цукор - 110 гр
Кукурудзяне борошно - 800 гр
Вода - 30 мл
Сік лимона - 1 ч.л.

Інструкції

  • Зробіть начинку. Змішайте цукор і кукурудзяне борошно у мисці, потім додайте вишні. Перемішайте, щоб покрити ягоди цукром.

  • Перекладіть вишні у каструлю, поставте її на слабкий вогонь, додайте лимонний сік та воду. Перемішайте і готуйте під кришкою протягом 7 хвилин, але не забувайте періодично помішувати, щоб цукор та борошно не прилипли до дна. Через 7 хвилин зніміть каструлю з вогню і дайте їй охолонути.

  • Зробимо тісто. Наріжте кубиками масло і розітріть його разом із борошном кінчиками пальців. Додайте воду з лимонним соком і перемішайте — у вас має вийти м’яке тісто.

  • Загорніть тісто у плівку та покладіть у холодильник на 30 хвилин.

  • Розігрійте духовку до 200 °C.

  • Коли тісто та начинка охолонуть, розкатайте тісто приблизно до товщини монети (близько 2 мм).

  • Розкладіть тісто у форму. Викладіть начинку. Прикрасьте пиріг решіткою. Використовуйте довгу лінійку та ніж, щоб нарізати тісто смужками товщиною приблизно 2 см. Змастіть яйцем по краю пирога, потім сплетіть зверху решітку, защипуючи і обтискаючи краї.

  • Поставте пиріг у духовку і випікайте протягом 15 хвилин, потім зменште температуру до 180 °C і випікайте ще 35-40 хвилин, поки верх не стане золотисто-коричневим і начинка не почне пухиритися.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *