вареники
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Вареники з вишнями

Вареники з вишнями – це і основна страва, і десерт. До того ж, дієтологи відзначають і корисні властивості вишні.

Час підготовки: 25 хв
Час приготування: 10 хв

Інгредієнти

Борошно - 500 гр
Молоко - 250 мл
Яйце - 1 шт
Соняшникова олія - 1 ст.л.
Вишні без кісточки - 400 гр
Цукор - 1-2 ст.л.
Манка - 1 ст.л.
Дрібка солі

Інструкції

  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування вареників із вишнею. Спочатку видаліть кісточки з вишні. Також можна використовувати заморожений варіант, але розморозити.

  • Відміряйте 500 г борошна та пересипте в миску, додайте ½ ч. л. солі, 1 куряче яйце та 1 ст. л. соняшникової олії.

  • Далі влийте 250 мл молока.

  • Замісіть тісто. Воно повинно вийти еластичним, не липнути до рук і не розвалюватися в процесі приготування.

  • В очищену вишню додайте 1 ст. л. манної крупи. Манка вбере в себе зайвий вишневий сік, при цьому вареники залишаться соковитими, але сік не буде випливати, коли ви будете розкушувати вареник. Також додайте 1 ст. л. цукру.

  • Розкачайте тісто завтовшки 2-3 міліметра на дошці або робочій поверхні. За допомогою склянки виріжте в тісті кружечки.

  • Викладіть трохи начинки на один край кружечка й акуратно притисніть іншою стороною. Добре защипніть краї тіста, щоб начинка в процесі варіння не могла витекти з вареника. Сформуйте вареники з усіх кружечків тіста.

  • Варіть вареники в киплячій воді з дрібкою солі на повільному вогні приблизно 3-4 хвилини після того, як вони спливуть. Потім викладіть гарячі вареники в мисочку та присипте цукром. Це додасть солодкість і не дозволить вареникам злипнутися між собою.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *