Інгредієнти
Інструкції
-
Збийте міксером білки до утворення піни, далі поступово додавайте цукрову пудру маленькими порціями. Варіюйте швидкість міксера від середньої до високої. Коли суміш буде рівномірно збита, можете вливати потроху воду, так меренга буде ніжнішою за структурою. Коли змішаєте суміш з водою, можна поступово додавати крохмаль, теж невеличкими порціями. Збивайте білок до твердих пік.
-
Готову суміш викладіть на пергамент. Обережно ложкою надайте їй круглої форми, як у сфери. Зверху зробіть невелике заглиблення. Випікайте меренгу при 95 градусах близько півтори-дві години
-
Далі готуємо лимонний курд. У каструльці змішайте лимонний сік, вершки. Поставте на повільний вогонь суміш з вершками. Окремо з’єднайте цукор, кукурудзяний крохмаль та жовтки. Потрохи вливайте нагрітий лимонний сік до жовтків і легенько помішуйте. Поверніть всю суміш на вогонь і варіть, постійно помішуючи. Коли побачите, що курд загус – можна зняти його з конфорки. Дайте йому добре охолонути.
-
У окремій посудині додайте до лимонного соусу м’яке вершкове масло, збийте все блендером до однорідної маси. Готовий курд тримайте в холодильнику.
-
На готову меренгу викладіть курд, краще через добу в холодильнику. У заглиблення насипте улюблених сезонних ягід – найкраще підходять суниці або малина, але обирайте на ваш смак. Смачного!
Обладнання