Інгредієнти
Інструкції
-
Підготуйте всі інгредієнти для приготування сирного пирога тіропіта. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.
-
Упаковку листкового тіста (500 г) попередньо необхідно розморозити в холодильнику. Посипте поверхню 2 ст. л. борошна і розкачайте тісто так, щоб пласт дорівнював розміру форми, помноженому на два.
-
Форму для запікання змастіть 1 ст. л. вершкового масла і викладіть тісто одним краєм у форму, розподіливши по боках.
-
На великій тертці натріть сир.
-
Рівномірно розподіліть сир по дну форми. Посипте 1,5 ч. л. сухого орегано.
-
Для заливки змішайте 200 мл молока з 4 яйцями. Перемішайте віничком до отримання однорідної консистенції, але не збивайте.
-
Залийте молочно-яєчну суміш у форму до сиру, залишивши 2 ст. л. для змащування поверхні пирога.
-
Накрийте пиріг другою стороною тіста і заліпіть краї. Вилийте заливку, що залишилася, і розподіліть пензликом по всій поверхні.
-
Зробіть надрізи на поверхні пирога, щоб вийшло зайве повітря. Запікайте тіропіту 40 хвилин за температури 180 градусів.