сирний пиріг
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Тіропіта: грецький сирний пиріг

Цей пиріг готують з шарів тіста філо та наповнюють сумішшю з яєць та сиру.

Час підготовки: 10 хв
Час приготування: 40 хв

Інгредієнти

500 г листкового тіста
2 ст. л. борошна (для підпилу)
1,5 ч. л. орегано
200 мл молока
4 яйця
300 г сиру
1 ст. л. вершкового масла (для змащування форми)

Інструкції

  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування сирного пирога тіропіта. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.

  • Упаковку листкового тіста (500 г) попередньо необхідно розморозити в холодильнику. Посипте поверхню 2 ст. л. борошна і розкачайте тісто так, щоб пласт дорівнював розміру форми, помноженому на два.

  • Форму для запікання змастіть 1 ст. л. вершкового масла і викладіть тісто одним краєм у форму, розподіливши по боках.

  • На великій тертці натріть сир.

  • Рівномірно розподіліть сир по дну форми. Посипте 1,5 ч. л. сухого орегано.

  • Для заливки змішайте 200 мл молока з 4 яйцями. Перемішайте віничком до отримання однорідної консистенції, але не збивайте.

  • Залийте молочно-яєчну суміш у форму до сиру, залишивши 2 ст. л. для змащування поверхні пирога.

  • Накрийте пиріг другою стороною тіста і заліпіть краї. Вилийте заливку, що залишилася, і розподіліть пензликом по всій поверхні.

  • Зробіть надрізи на поверхні пирога, щоб вийшло зайве повітря. Запікайте тіропіту 40 хвилин за температури 180 градусів.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *