тірамісу
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Тірамісу

Батьківщиною тірамісу вважається місто Тревізо в регіоні Венето – саме тут шеф ресторана вперше створив цей солодкий шедевр, прославивши його на весь світ.

Час підготовки: 10 хв
Час приготування: 15 хв (2-8 год в холодильнику)

Інгредієнти

Печиво савоярді — 200 г
Еспресо — 10 г
Ром — 25 г
Маскарпоне — 200 г
Жовтки — 4 шт.
Вершки — 200 г
Цукор — 140 г
Вода — 30 мл
Какао-пудра — 5 г

Інструкції

  • Збити жовтки з гарячим цукровим сиропом, зробленим з 30 г води й 140 г цукру, до білого пінуватого стану.

  • Додати маскарпоне та збити до однорідної маси.

  • Окремо збити вершки й поєднати з маскарпоне, жовтками та цукровим сиропом. Крем готовий.

  • Заварити еспресо, остудити й додати трохи рому.

  • Умочити в каву печиво савоярді й викласти на прямокутну форму. Перший шар покрити кремом. Зверху викласти наступний шар савоярді, змоченого в каві з ромом, потім знову залити кремом. Залишити мінімум на дві години в холодильнику.

  • Перед подачею посипати какао.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *