

Інгредієнти
Інструкції
Для сирної паски нам потрібен досить сухий і жирний сир. Якщо ваш сир недостатньо сухий, необхідно його обернути в марлевий мішечок і поставити під прес на ніч, щоб стекла вода і тільки потім приступати до приготування сирної паски. Для отримання легкої кремової консистенції перетріть сир (700 г) через сито або перебийте блендером. Оберіть варіант на свій розсуд. Блендером трохи простіше і швидше, але й з ситом результат буде нічим не гірший.
З’єднайте в мисці жовтки (5 шт.) з цукром (150 г) і ванільним цукром (10 г). Добре перетріть їх вінчиком до білого кольору.
Налийте в сотейник вершки (200 мл) і прогрійте на невеликому вогні при постійному помішуванні до появи пари над поверхнею.
Потім перелийте вершки в миску до жовтків і добре перемішайте вінчиком.
Поверніть отриману суміш в сотейник.
На маленькому вогні при постійному помішуванні заваріть суміш до легкого загустіння. Повинна вийти консистенція рідкої сметани.
Додайте заварені жовтки і розм’якшене вершкове масло (100 г) до сирної маси.
Добре перемішайте до повного об’єднання. На цьому етапі можете за бажанням додати цедру лимона або апельсина, натерту на дрібній тертці. Цедра додасть пасці приємного цитрусового аромату.
Решту вершків (150 мл) збийте міксером до щільних стійких піків.
Дуже акуратно вмішайте вершки у сирну масу за допомогою силіконової та лопатки.
Мигдаль (50-75 г) крупно порубіть ножем і додайте до маси. Знову перемішайте, щоб горіхи рівномірно розподілилися. Мигдаль можна замінити родзинками або іншими улюбленими цукатами і горіхами.
Форму для паски вистеліть марлею в два шари і наповніть її сирною масою. Приберіть в холодильник мінімум на 6 годин, щоб маса застигла. Готову сирну паску переверніть на блюдо, приберіть марлю і прикрасьте на свій смак.