сирна паска
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Сирна паска

Поряд із дріжджовою пасхальною випічкою дуже популярним є і сирний варіант паски. Пропонуємо приготувати її на цьогорічні Великодні свята.

Час підготовки: 30 хв
Час приготування: 6 год

Інгредієнти

700 г кисломолочного сиру
350 мл вершків не менше 30% жирності
5 жовтків
150 г цукру
10 г ванільного цукру (за бажанням)
100 г м'якого вершкового масла
1 лимон (цедра одного лимона або апельсина опціонально)
50-75 г смаженого мигдалю
1 дрібка солі

Інструкції

  • Для сирної паски нам потрібен досить сухий і жирний сир. Якщо ваш сир недостатньо сухий, необхідно його обернути в марлевий мішечок і поставити під прес на ніч, щоб стекла вода і тільки потім приступати до приготування сирної паски. Для отримання легкої кремової консистенції перетріть сир (700 г) через сито або перебийте блендером. Оберіть варіант на свій розсуд. Блендером трохи простіше і швидше, але й з ситом результат буде нічим не гірший.

  • З’єднайте в мисці жовтки (5 шт.) з цукром (150 г) і ванільним цукром (10 г). Добре перетріть їх вінчиком до білого кольору.

  • Налийте в сотейник вершки (200 мл) і прогрійте на невеликому вогні при постійному помішуванні до появи пари над поверхнею.

  • Потім перелийте вершки в миску до жовтків і добре перемішайте вінчиком.

  • Поверніть отриману суміш в сотейник.

  • На маленькому вогні при постійному помішуванні заваріть суміш до легкого загустіння. Повинна вийти консистенція рідкої сметани.

  • Додайте заварені жовтки і розм’якшене вершкове масло (100 г) до сирної маси.

  • Добре перемішайте до повного об’єднання. На цьому етапі можете за бажанням додати цедру лимона або апельсина, натерту на дрібній тертці. Цедра додасть пасці приємного цитрусового аромату.

  • Решту вершків (150 мл) збийте міксером до щільних стійких піків.

  • Дуже акуратно вмішайте вершки у сирну масу за допомогою силіконової та лопатки.

  • Мигдаль (50-75 г) крупно порубіть ножем і додайте до маси. Знову перемішайте, щоб горіхи рівномірно розподілилися. Мигдаль можна замінити родзинками або іншими улюбленими цукатами і горіхами.

  • Форму для паски вистеліть марлею в два шари і наповніть її сирною масою. Приберіть в холодильник мінімум на 6 годин, щоб маса застигла. Готову сирну паску переверніть на блюдо, приберіть марлю і прикрасьте на свій смак.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *