Інгредієнти
Інструкції
-
Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів, дістаньте із холодильника вершкове масло для французької сорочки.
-
В одній мисці змішайте 160 г борошна, 1 ст. л. какао-порошку, 1 ч. л. розпушувача та дрібку солі.
-
В іншій мисці збийте віничком 2 яйця та 150 г цукру. Суміш має побіліти. Влийте її до миски з борошном.
-
На пательні розтопіть 150 г вершкового масла 82,5% та влийте в миску. Силіконовою лопаткою перемішайте всі інгредієнти.
-
Подрібніть ножем 90 г чорного шоколаду та додайте в кексове тісто. Вимісіть його силіконовою лопаткою.
-
Ця кількість тіста розрахована на форму для випікання діаметром 22 см. Ми взяли прямокутну. Зробіть французьку сорочку. Ретельно змастіть форму всередині 20 г вершкового масла, притрусіть 20 г борошна, а залишки витрусіть з ємності.
-
Перекладіть кексове тісто у форму для випікання, розрівняйте його силіконовою лопаткою. Ставте випікатися на 35-40 хвилин за температури 180 градусів. Після приготування діставайте з духовки та залиште кекс повністю остигати у формі. Потім наріжте шматочками та подавайте до столу.