шашлик
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Шашлик зі свинини + соус чімічурі

Якщо хочете, щоб шашлик вийшов соковитим, віддавайте перевагу свинячому ошийку.

Час підготовки: 10 хв
Час приготування: 25 - 30 хв

Інгредієнти

1 кг свинячого ошийка
2 стебла цибулі-порею
4-5 ст. л. винного або яблучного оцту
2 ч. л. сухого орегано
3-4 ст. л. солодкої гірчиці
10 г перцю чилі
4-5 ст. л. води
40 г петрушки
5 г перцю чилі (для соусу)
2-3 ст. л. оливкової олії
3 зубчики часнику
сік одного лайма
сіль та перець

Інструкції

  • Зробіть маринад, з’єднайте в каструлі 4-5 ст. л. винного або яблучного оцту, 2 ч. л. сухого орегано, 3-4 ст. л. солодкої гірчиці, 10 г перцю чилі, 4-5 ст. л. води, сіль і перець до смаку. Відправте в нього 1 кг порізаної свинини. Нехай постоїть мінімум 30 хвилин, максимум – 1,5 години, а потім настроміть шматки на шампури і готуйте на відкритому або закритому грилі. Також можете скористатися мангалом.

  • Цибулю-порей поріжте великими шматками і відправте на гриль або мангал. Обсмажуйте м’ясо й цибулю до готовності, періодично перевертаючи.

  • Приготуйте соус чімічурі: подрібніть 40 г петрушки ножем або в блендері. Додайте 3 зубчики рубленого часнику, 5 г перцю чилі, сіль до смаку, сік одного лайма й 2-3 ст. л. оливкової олії, а потім все добре перемішайте. Подавайте м’ясо з соусом і цибулею пореєм.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *