томати і полуниця
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Салат з полуницею, томатами та базиліком

Український кухар Євген Клопотенко у своєму блозі поділився цікавим рецептом салату: до традиційного поєднання томатів і базиліка він додав трохи полуниці.

Час підготовки: 5 хв
Час приготування: 5 хв

Інгредієнти

300 г Полуниця
300 г Томати черрі
30 г Базилік
1 ст. л. Насіння соняшнику (очищені)
1 ч. л. Бальзамічний оцет
1 ч. л. Лимонний сік
1 ст. л. Оливкова олія
Сіль

Інструкції

  • Полуницю добре промийте, очистіть від хвостиків і поріжте на 2 частини. Томати чері також поріжте навпіл. Листя базиліка обірвіть з гілок і гілки викиньте.

  • Змішайте в невеликій ємності бальзамічний оцет, лимонний сік і оливкову олію.

  • Викладіть полуницю, томати і листя базиліка в салатник, злегка перемішайте, додайте насіння соняшнику і соус. Посоліть за смаком.

  • Хочете зробити салат більш поживним, додайте до кожної порції кілька шматочків свіжої моцарели. Якщо вам не подобається смак бальзамічного оцту, можете використовувати червоний винний оцет.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *