суп з білої риби
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Рибна юшка

Цього разу приготуємо рибну юшку з білої риби. Пропонуємо обрати коропа, але чудовою вийде і юшка з сазана чи карася.

Час підготовки: 15 хв
Час приготування: 1год

Інгредієнти

500-700 г Короп (або будь-якої білої риби)
2-3 шт. Морква
¼ шт. Корінь селери (100-150 г)
1 шт. Цибуля
1 шт. Корінь петрушки
1 пучок Петрушка
2-3 шт. Картопля
3,5 л Вода
1 зубчик Часник
5 шт. Лавровий лист
50 г Вершкове масло
3-4 шт. Томат
10-12 горошин Духмяний перець
1 ч. л. Зерна коріандру

Інструкції

  • Очистіть рибу і вийміть нутрощі, якщо ви купили цілу рибину. Якщо у вас філе, можете залишити його цілим або розрізати на частини.

  • Приготуйте овочевий бульйон. Для цього на сухій пательні обсмажте одну велику моркву, ¼ кореня селери і корінь петрушки, нарізані довільними шматками, і половинки ріпчастої цибулини до рум’яної скоринки.

  • Перекладіть овочі до каструлі та залийте водою. Варіть на середньому вогні 30 хвилин. Додайте до бульйону 5-6 лаврових листів і 10-12 горошин духмяного перцю.

  • Томати (3-4 шт.) натріть на крупній тертці, щоб отримати томатне пюре без шкіри. Тушкуйте на пательні, де підрум’янювалися овочі для бульйону, з додаванням 50 г вершкового масла протягом 10-15 хвилин. Рідина упариться і вийде густе томатне пюре.

  • Влийте на пательню 50 мл коньяку і почекайте, поки випарується алкоголь. Якщо вмієте, то при бажанні можна підпалити коньяк на пательні. Дочекайтеся, поки вогонь перегорить, і акуратно перекладіть томатне пюре у бульйон.

  • Картоплю (2-3 шт.) наріжте середнім кубиком, 1-2 моркви, що залишилася – півкільцями. Покладіть все до овочевого бульйону.

  • Відріжте від пучка петрушки стебла. Листя поки відкладіть, а стебла петрушки перев’яжіть кулінарною ниткою і додайте до бульйону.

  • Туди ж відправте великі шматки риби (500-700 г) і 1 ч. л. зерен коріандру. Продовжуйте варити ще 20 хвилин, посоліть за смаком.

  • З готової юшки дістаньте половинки цибулі і корінь селери, бо вони будуть продовжувати віддавати свої смаки, якщо їх залишити в каструлі. Рибу також можна дістати і викласти на окрему тарілку, звідки зручніше її брати, уникнувши потрапляння кісток.

  • Готову юшку приправте свіжомеленим перцем, додайте зелень петрушки і невелику кількість тертого часнику за бажанням.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *