Інгредієнти
Інструкції
-
Підготуйте всі інгредієнти для приготування справжнього пухкого брецеля із золотавою скоринкою.
-
У велику миску висипте 500 г борошна. З одного краю миски покришіть руками 20 г дріжджів , ми кришимо їх, аби вони краще спрацювали.
-
З іншого боку миски викладіть 1 ч. л. цукру і 1 ч. л. солі. Додайте 40 г вершкового масла і влийте 280 мл молока кімнатної температури.
-
Ретельно перемішайте інгредієнти та замісіть однорідне тісто. Сформуйте з тіста кулю, викладіть у миску, накрийте рушником та поставте у тепле місце приблизно на 1 годину.
-
Коли тісто підійде, трохи обімніть його та розділіть на 8 рівних кульок, за кількістю брецелів, які ми хочемо приготувати.
-
Сформуйте перший брецель. Для цього спочатку розкачайте кульку тіста у довгу смужку. Чим довшою буде смужка, тим простіше надалі буде формувати брецель.
-
Потім підведіть кінці смужки один до одного та перекиньте правий край через лівий. Далі перекрутіть кінці ще один раз.
-
Після цього підніміть краї смужки догори та затисніть їх з обох боків брецеля. Намагайтеся притиснути добре, аби краї не від’єдналися. Так само зробіть з іншими сімома кульками тіста.
-
Викладіть сформовані брецелі на деко чи дощечку, застелену пергаментом, і залиште на 40 хвилин, аби вони трохи підійшли. Накрийте злегка вологим рушником, щоб брецелі не обвітрилися. Увімкніть духовку розігріватися до 200 градусів.
-
У великій каструлі закип’ятіть 2 л води, додайте 3 ст. л. соди. Саме завдяки соді брецелі матимуть красиву золотаву скоринку.
-
Коли брецелі піднімуться, опустіть їх у киплячу воду на 5 секунд та одразу виймайте шумівкою. Опускайте брецелі у воду дуже обережно, тримаючи обома руками, аби вони не втратили свою форму.
-
Викладайте підварені брецелі на деко, застелене пергаментом. Коли ви таким чином підварите всі 8 брецелів та викладете на деко, зробіть у кожному невеличкі надрізи, аби під час випікання виходила пара.
-
Посипте бретцелі крупною сіллю. Поставте випікатися у розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин, до появи золотавої скоринки. Важливо не перетримати бретцелі у духовці.