

Інгредієнти
Інструкції
Підготуйте всі інгредієнти для приготування справжнього пухкого брецеля із золотавою скоринкою.
У велику миску висипте 500 г борошна. З одного краю миски покришіть руками 20 г дріжджів , ми кришимо їх, аби вони краще спрацювали.
З іншого боку миски викладіть 1 ч. л. цукру і 1 ч. л. солі. Додайте 40 г вершкового масла і влийте 280 мл молока кімнатної температури.
Ретельно перемішайте інгредієнти та замісіть однорідне тісто. Сформуйте з тіста кулю, викладіть у миску, накрийте рушником та поставте у тепле місце приблизно на 1 годину.
Коли тісто підійде, трохи обімніть його та розділіть на 8 рівних кульок, за кількістю брецелів, які ми хочемо приготувати.
Сформуйте перший брецель. Для цього спочатку розкачайте кульку тіста у довгу смужку. Чим довшою буде смужка, тим простіше надалі буде формувати брецель.
Потім підведіть кінці смужки один до одного та перекиньте правий край через лівий. Далі перекрутіть кінці ще один раз.
Після цього підніміть краї смужки догори та затисніть їх з обох боків брецеля. Намагайтеся притиснути добре, аби краї не від’єдналися. Так само зробіть з іншими сімома кульками тіста.
Викладіть сформовані брецелі на деко чи дощечку, застелену пергаментом, і залиште на 40 хвилин, аби вони трохи підійшли. Накрийте злегка вологим рушником, щоб брецелі не обвітрилися. Увімкніть духовку розігріватися до 200 градусів.
У великій каструлі закип’ятіть 2 л води, додайте 3 ст. л. соди. Саме завдяки соді брецелі матимуть красиву золотаву скоринку.
Коли брецелі піднімуться, опустіть їх у киплячу воду на 5 секунд та одразу виймайте шумівкою. Опускайте брецелі у воду дуже обережно, тримаючи обома руками, аби вони не втратили свою форму.
Викладайте підварені брецелі на деко, застелене пергаментом. Коли ви таким чином підварите всі 8 брецелів та викладете на деко, зробіть у кожному невеличкі надрізи, аби під час випікання виходила пара.
Посипте бретцелі крупною сіллю. Поставте випікатися у розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин, до появи золотавої скоринки. Важливо не перетримати бретцелі у духовці.