Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Рататуй

Класичний рецепт популярної страви рататуй, як з відомого мультика

Час підготовки: 15 хв.
Час приготування: 35 хв.

Інгредієнти

Помідори 5-10 штук
Кабачок 1 штука
Баклажан 1 штука
Солодкий болгарський перець 1 штука
Гострий червоний перець 1 штука
Часник 1 зубчик
Оливкова олія 6 столових ложок
Томатна паста для соусу або три помідори
Цибуля 1 штука
Прованські трави або французькі спеції за смаком (чебрець, розмарин)
Сіль/перець за смаком

Інструкції

  • Всі овочі перед початком приготування треба промити. Нарізати помідори, баклажани й кабачки кружельцями, посипте їх сіллю і залиште постояти, поки готується соус.

  • Для соусу можна використовувати вже готову куповану томатну пасту або свіжі томати. Якщо ви обрали другий варіант, наріжте помідори дрібним кубиком. Також накришіть цибулю, киньте її на розігріту сковорідку із оливковою олією. Підсмажте трохи, далі накришіть кубиками та додайте до цибулі болгарський перець. Тушкуйте все декілька хвилин, тоді додавайте томатну пасту або помідорну суміш і тушіть під кришкою 10-15 хвилин. Не забудьте посолити й поперчити соус.

  • Частиною соусу обмастіть деко, де випікатиметься рататуй. Викладіть туди по черзі нарізані помідори, кабачки й баклажани по кругу.

  • Мілко наріжте гострий перець, часник. Посипте ними викладені овочі та полийте оливковою олією. Випікайте при температурі 180 градусів 30-35 хвилин, попередньо накривши рататуй пергаментом для випікання. Дайте страві трохи постояти і полийте при подачі залишком томатного соусу.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *