тісто для пиріжків
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Пиріжки з м’ясом

Пиріжки із м'ясною начинкою чудово смакують і як основна страва, і як закуска. М'ясо ви можете обрати будь-яке. Цей варіант - із свининою.

Час підготовки: 50 хв
Час приготування: 25-30 хв

Інгредієнти

500 г Борошно
1 пакетик Сухі дріжджі
1 ст. л. Цукор
½ ч. л. Сіль
1 шт. Яйце
250 мл Молоко
50 мл Соняшникова олія
500-600 г Свинина (нежирна)
2-3 ст. л. Соняшникова олія
1-2 зубчики Часник
50 мл Соєвий соус
1 ст. л. Томатна паста
1 шт. Жовток (для змащування пиріжків)
2 ст. л. Молоко (для змащування пиріжків)
Сіль та перець

Інструкції

  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування пиріжків з м’ясом. Якщо будете використовувати кухонну машину Kenwood, як я, то підготуйте також насадку гак і м’ясорубку. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.

  • Для тіста всипте в чашу 500 г борошна, 1 ст. л. цукру, ½ ч. л. солі, 1 яйце, 50 мл соняшникової олії і 1 пакетик сухих дріжджів, влийте 250 мл молока. Ще раз хочу звернути увагу на дріжджі – обов’язково перевіряйте їх термін придатності та читайте пропорції на упаковці, вони можуть відрізнятися, в залежності от виробника.

  • Замісіть тісто за допомогою насадки гак. Використовуйте середні обороти для замішування.

  • Свинину (500 г) наріжте невеликими кубиками і зробіть фарш за допомогою насадки м’ясорубка.

  • Готове тісто покладіть у миску, змащену олією, накрийте рушником і поставте в тепле місце без протягів на 45-60 хвилин.

  • Розігрійте пательню з 2-3 ст. л. соняшникової олії і викладіть 1-2 розчавлені зубчики часнику. Приблизно через 2-3 хвилини, після того, як олія ароматизується, витягніть часник з пательні.

  • Після того, як ви витягли часник, викладіть на пательню свинячий фарш і підсмажте кілька хвилин. Додайте 50 мл соєвого соусу.

  • Через кілька хвилин додайте до фаршу 1 ст. л. томатної пасти, трохи солі та перець за смаком.

  • Перемішайте, щоб паста і сіль з перцем рівномірно розподілилися у фарші, і готуйте до готовності м’яса.

  • Коли тісто підійшло, обімніть його і розділіть на 12 рівних частин.

  • Розкачайте кожну кульку тіста в тонкий пласт за допомогою качалки.

  • Викладіть в середину кожного пласта м’ясну начинку і сформуйте пиріжки.

  • Викладіть сформовані пиріжки на деко, застелене пергаментом, швом вниз.

  • Змішайте 1 жовток з 2 ст. л. молока і змастіть пиріжки цією сумішшю для отримання рум’яної скоринки.

  • Випікайте пиріжки в розігрітій до 180 градусів духовці на середньому рівні приблизно 25-30 хвилин.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *