Рецепт пирога з патокою
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Пиріг з патокою (із світу Гаррі Поттера)

Цей магловський десерт володіє воістину чарівним ароматом і смаком.

Час підготовки: 40 хв
Час приготування: 35 хв

Інгредієнти

борошно - 200 г
вода - 1 ст.л.
вершкове масло - 180 гр
сода - 1 ч. л.
сіль - 1/4 ч. л.
патока - 250 мл (300 г цукру, 130 мл води, 1/3 ч. л. лим. кислоти)
сухарі панірувальні - 100 г
лимон - 1/2 шт
вівсяні пластівці - 3 ст.л.

Інструкції

  • 180 гр вершкового масла перемішайте з просіяним борошном, куди попередньо додали соду і сіль. Розітріть до отримання масляної крихти. Поступово додайте воду, поки не отримаємо м ‘яке тісто. Миску з тістом приберіть в холодильник.

  • Тим часом можна приготувати патоку. Для цього в каструлі змішаємо цукор і воду, поставимо на смаленький вогонь і дочекаємося повного розчинення цукру. Масу потрібно періодично помішувати. Тепер можна додати лимонну кислоту. Перемішаємо сироп і будемо продовжувати варити його до тих пір, поки капля сиропу, що вистигла на блюдці, не дасть при розтягуванні товсту нитку.

  • Тісто вийняти з холодильника і розкачати так, щоб вийшов пласт товщиною приблизно 5 мм. Перекласти тісто у форму для тарту або просто круглу форму. Сформувати бортики. Знадобиться форма діаметром 24 – 26см.

  • Патоку змішати з лимонним соком і сухарями. Викласти масу поверх тісту. Всю поверхню пирога посипати вівсяними пластівцями. Готувати пиріг при температурі 180 градусів (30 – 35 хвилин).

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *