Інгредієнти
Інструкції
-
180 гр вершкового масла перемішайте з просіяним борошном, куди попередньо додали соду і сіль. Розітріть до отримання масляної крихти. Поступово додайте воду, поки не отримаємо м ‘яке тісто. Миску з тістом приберіть в холодильник.
-
Тим часом можна приготувати патоку. Для цього в каструлі змішаємо цукор і воду, поставимо на смаленький вогонь і дочекаємося повного розчинення цукру. Масу потрібно періодично помішувати. Тепер можна додати лимонну кислоту. Перемішаємо сироп і будемо продовжувати варити його до тих пір, поки капля сиропу, що вистигла на блюдці, не дасть при розтягуванні товсту нитку.
-
Тісто вийняти з холодильника і розкачати так, щоб вийшов пласт товщиною приблизно 5 мм. Перекласти тісто у форму для тарту або просто круглу форму. Сформувати бортики. Знадобиться форма діаметром 24 – 26см.
-
Патоку змішати з лимонним соком і сухарями. Викласти масу поверх тісту. Всю поверхню пирога посипати вівсяними пластівцями. Готувати пиріг при температурі 180 градусів (30 – 35 хвилин).