гарбузовий пудинг
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Пудинг з гарбуза

Гарбузовий пудинг – це фантастично красивий десерт, який має оригінальний смак та аромат.

Час підготовки: 30 хв
Час приготування: 50 хв

Інгредієнти

Гарбуз - 700 г
Яйця - 4 шт.
Цукор - 5-6 ст.л.
Панірувальні сухарі - 3 ст.л.
Вершкове масло - 3 ст.л.

Інструкції

  • На першому етапі приготування нам потрібно почистити від шкірки гарбуз. М’якоть нарізаємо маленькими кубиками і відправляємо її в каструльку.

  • Після цього беремо 4 яйця. Жовтки відділяємо від білків. Білки заховайте в холодильник, а жовтки навпаки – зігрійте поки готуєте інші компоненти.

  • У каструлю зі шматочками гарбуза влийте води стільки, щоб вона закривала усі шматочки. Накрийте каструлю кришкою і варіть м’якоть приблизно 20 хвилин, до готовності.

  • Коли гарбуз зварився, з каструльки зливаємо воду і збиваємо масу блендером до однорідного пюре.

  • У жовтки всипаємо 5-6 столових ложок цукру. Перетираємо масу вінчиком до однорідності.

  • Після цього в жовткову масу відправляємо тепле гарбузове пюре, панірувальні сухарі та три столові ложки м’якого вершкового масла. Збиваємо вінчиком до того часу, поки маса не стане однорідною. На цьому етапі також варто додати спеції за смаком. На приклад, можете використовувати мускатний горіх, ванілін, корицю тощо.

  • Білки збиваємо міксером до густої піни. Відправляємо їх у тісто і перемішуємо до однорідності.

  • Форми для випічки змащуємо вершковим маслом, посипаємо їх панірувальними сухарями. Випікаємо десерт у розігрітій до 150 градусів духовці впродовж 40-50 хвилин. Після випікання пудинг варто залишити в духовці до легкого охолодження на 10-15 хвилин.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *