піца
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Простий рецепт піци на пательні

Для приготування цієї піци начинку можна використовувати будь-яку. У нас - гриби, оливки і томати.

Час підготовки: 30хв
Час приготування: 15 хв

Інгредієнти

220 г Борошно
1 ч. л. Розпушувач
3 ст. л. Оливкова олія (і додатково для смаження)
6-8 ст. л. Вода
100 г Печериці
50 г Оливки
½ шт. Цибуля ріпчаста
2 шт. Томат
150 г Моцарелла (тверда)
1 ч. л. орегано
200 г Томати Пелаті (або томати у власному соку)
2 зубчики Часник
1 ст. л. орегано

Інструкції

  • У чашу кухонної машини засипте 220 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, додайте 3 ст. л. оливкової олії і 7-8 ст. л. води.  Після того, як тісто набуде однорідної консистенції, покладіть його в холодильник на 20 хвилин.

  • Перетріть 200 г томатів пелаті або томатів у власному соку, змішайте їх із побрібненими зубчикоми часнику і 2 ст. л. сухого орегано.

  • Подрібніть інгредієнти для начинки.

  • Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте на кухонній поверхні, посипаній борошном. У вас повинно вийти тонке коло з діаметром, рівним діаметру дна вашої пательні.

  • Розігрійте пательню з невеликою кількістю оливкової олії і викладіть на неї розкачане тісто, обсмажуйте з одного боку протягом 4-5 хвилин на середньому вогні.

  • Зніміть пательню з вогню і рясно змастіть основу для піци томатним соусом.

  • Викладіть на основу із соусом всі інгредієнти начинки і посипте тертою моцарелою. Поверніть пательню на середній вогонь, закрийте кришкою і смажте ще 4-5 хвилин, поки сир не розплавиться. Слідкуйте, щоб нижній край тіста не підгорів, і за необхідності зменшіть вогонь до мінімуму.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *