

Інгредієнти
Інструкції
Підготуйте всі інгредієнти для приготування справжньої арабської піти з куркою та йогуртовим соусом
Для тіста змішайте у невеликій мисці 150 мл молока кімнатної температури з 12 г живих дріжджів «Духмяна Хата». Додайте ½ ч. л. цукру та трошки перемішайте, залиште на 10 хвилин. Увімкніть духовку розігріватися до 240 градусів
У велику миску викладіть 250 г борошна, додайте ½ ч. л. солі та ще трохи цукру. Викладіть дріжджову суміш та замісіть тісто, аби воно не липнуло до рук та було ніжним. Вимішуйте приблизно 5-7 хвилин
Сформуйте тісто в кулю та залиште у мисці на 35-40 хвилин, накривши харчовою плівкою, аби тісто підійшло
Куряче філе (2 шт.) помийте, зачистіть від зайвих плівок та жиру. Наріжте м’ясо на тоненькі скибочки під кутом 45 градусів, аби м’ясо швидше приготувалося
Викладіть курку на добре розігріту пательню з 2 ст. л. олії. Додайте сіль та перець до смаку, смажте з обох боків до золотавої скоринки
Готовому м’ясу дайте трохи охолонути та наріжте більш тонкими смужками
Солоні огірки наріжте тонкими повздовжніми слайсами, а ½ білої цибулини – тонкими напівкільцями
Помийте та відділіть листочки від 4 гілочок петрушки, порубайте зелень. Змішайте у мисці петрушку, цибулю та солоні огірки
Розділіть тісто, що підійшло, на 4-5 кульок. Тонко розкачайте кожну та випікайте на решітці у розігрітій духовці 3-5 хвилин
Дайте готовим пітам трохи охолонути та розріжте кожну, зробивши «кишеньку»
Покладіть у піту спочатку огірки із зеленню та цибулею, а далі – курку. Зверху викладіть трохи йогурту