печиво з грецькими горіхами
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Печиво на кефірі з горіхами

Рецепт дуже простий – зробимо тісто на кефірі із розпушувачем, яйцями та цукром. Для аромату додамо лимонної цедри та у кожне печиво вкладемо по грецькому горіху. Буде неймовірно смачно!

Час підготовки: 15 хв
Час приготування: 15 хв

Інгредієнти

300 г пшеничного борошна
100 г цільнозернового борошна
2 яйця
200 мл кефіру
5 г розпушувача
1 лимон (цедра)
20-25 грецьких горіхів
1 ст. л. цукрової пудри (для посипання)

Інструкції

  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування печива на кефірі із волоськими горіхами. Увімкніть духовку розігріватися до 200 градусів.

  • Для тіста з’єднайте у мисці 300 г пшеничного борошна та 100 г цільнозернового борошна.

  • Всипте у миску 5 г розпушувача та додайте 150 г цукру.

  • Вбийте у миску із борошном та цукром 2 яйця. Натріть на мілкій тертці цедру 1 лимона та додайте у тісто.

  • Влийте 200 мл кефіру і додайте 1 дрібку солі. Замісіть тісто, воно має бути трохи рідкуватим.

  • Застеліть деко пергаментом та викладайте ложкою кружечки з тіста на відстані один від одного. У мене вийшло приблизно 20 штук.

  • Вкладіть у кожну кульку по очищеному волоському горіху. Випікайте печиво 15 хвилин за температури 200 градусів. Готове печиво присипте цукровою пудрою.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *