Норвезький рибний суп
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Норвезький рибний суп

Рецепт страви із півночі Норвегії, де fiskesuppe готують із лососем, креветками та селерою замість картоплі, тобто – за канонічним рецептом вікінгів.

Час підготовки: 15 хв
Час приготування: 50 хв

Інгредієнти

Лосось (400 грамів)
Дрібні креветки (200 грамів)
Морква (2 шт.)
Корінь селери чи пастернаку
Цибуля шалот (1 шт.)
Вершки (300 мл)
Вершкове масло (4 ст. ложки)
Кріп або петрушка
Лимон

Інструкції

  • Для початку підготуй овочі: наріж середніми кубиками корінь селери, напівкільцями – морквини, й кільцями – дві третини шалоту.

  • У добре розігрітому казанку з товстим дном розтопи вершкове масло. Обсмаж у ньому нарізані овочі до напівготовності протягом 5 хвилин.

  • Додай 1,5 літри води та нарізаний кубиками лосось, а також сіль та перець горошком. Доведи до кипіння, а потім вари на повільному вогні протягом 20 хвилин.

  • Додай вершки й креветки, та готуй ще 20 хвилин на найповільнішому вогні.

  • Вимкни вогонь та лиши суп настоюватись протягом 10 хвилин.

  • Подавай, прикрасивши зеленню, кільцями шалоту, разом зі скибочкою лимону.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *