Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Ніжний паштет з курячої печінки

Ніжний і неймовірно смачний паштет із курячої печінки – смакуватиме і на сніданок, і на перекус, і на обід, і на вечерю! У кожному разі варто запастися хорошим хлібом.

Час підготовки: 7-10 хв
Час приготування: 30 хв

Інгредієнти

Куряча печінка - 700 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт
Морква - 1 шт
Соняшникова олія - 3 ст. ложки
Вершкове масло (82,5%)  - 40 г
Сіль - за смаком

Інструкції

  • Курячу печінку добре промити під краном, дати стекти воді. Нарізати її навпіл або дрібніше, відрізаючи жовчні протоки, якщо такі є.

  • Подрібнити цибулю та моркву (можна натерти на тертці або дрібно нарізати, чи використати подрібнювач кухонного комбайна).

  • Обсмажити цибулю на розігрітій сковороді з соняшниковою олією до прозорості, потім додати моркву, помішуючи, тушкувати її до напівготовності.

  • Додати печінку. Злегка обсмажити всі компоненти разом, тушкувати до повної готовності під кришкою. Посолити за смаком.

  • Перекласти обсмажену з овочами печінку в миску й охолодити до теплого стану. Обсмажку не виливати – вона додасть ніжності й еластичності готовому паштету

  • Охолоджені інгредієнти пробити подрібнювачем, додати кілька скибочок  вершкового масла та перемішати.

  • Розтопити вершкове масло. Залити ним поверхню паштету, відправити в холодильник для застигання.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *