Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Курка у сметанно-часниковому маринаді

Соковиті курячі гомілки у сметанному маринаді з часником та лимоном - відмінний варіант для сімейної вечері або ідея маринаду для пікніків.

Час підготовки: 10 хв.
Час приготування: 1 год. 45 хв.

Інгредієнти

Гомілки 1,5 кг.
Сметана 200 грам
Хмелі-сунелі 1 столова ложка
Перець 0,5 чайної ложки
Сік половинки лимона
Часник 5 зубчиків, або сухий 1-2 чайні ложки
Сіль – 2 чайні ложки
Копчена паприка 1,5 чайної ложки
Суміш грузинських спецій на смак
Оливкова олія 3 столові ложки

Інструкції

  • Готуємо маринад. Для цього змішайте сметану не менше 20% жирності з соком лимона, всіма спеціями та оливковою олією. Ні в якому разі не нехтуйте спеціями, вони головна родзинка страви. Якщо не вдасться знайти копчену паприку, додайте трохи червоного меленого перцю для пікантності. 

     

  • Змастіть кожну гомілку сумішшю. Відкладіть м’ясо маринуватись приблизно на годину, але чим довше, тим краще.

     

  • На змащене олією деко викладіть курку і запікайте при 180 градусах 40-45 хвилин. Не чекайте дуже рум’яної скоринки – є ризик пересушити м’ясо.

     

Обладнання

духова шафа

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *