Інгредієнти
Інструкції
-
Стручок ванілі треба розрізати й зішкребти зернятка звідти. Вершки влити в посудину, додати зерна й трохи підігріти, аби вони набрали ванільного запаху.
-
Обережно відділити жовтки від білків та помістити в міксер. Туди ж засипати цукор. Легенько збити суміш, щоб туди не потрапило забагато повітря.
-
Підігріті вершки влити до жовтків. Робіть це обережно й невеликими порціями, весь час легенько помішуючи.
-
Розлийте крем у форми, бажано керамічні й глибші за 150 грам. Розмістіть їх на деко. Вскип’ятіть воду й залийте її в деко так, аби вода доходила до половини керамічної форми.
-
Розігрійте духову шафу до 170 градусів. Обережно помістіть туди деко з водою на формами й випікайте близько 35-40 хвилин.
-
Готове крем-брюле має бути желеподібного стану. За готовності витягніть форми й помістіть на декілька годин до холодильника. Після цього присипте зверху коричневим цукром і флембером (газовою горілкою) припаліть його до утворення цукрової шкірки. Якщо немає в наявності фломбера – можна ненадовго поставити крем-брюле у духову шафу на гриль, але треба дуже уважно стежити за процесом.