Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Рецепт смачних закарпатських кіфликів

Кіфлики – традиційна закарпатська випічка, яку готують з різноманітними начинками. Найчастіше: із сливовим повидлом або подрібненими горіхами.

Час підготовки: 15 хв
Час приготування: 20 хв

Інгредієнти

450 г борошна
100 г грецьких горіхів
200 г вершкового масла
1 яєчний білок
170 г сметани (20%)
100 г цукру
0,5 чайної ложки солі

Інструкції

  • Розітріть вершкове масло з борошном до стану дрібної крихти.

  • Додайте сметану, сіль і замісіть  м’яке, еластичне, однорідне тісто. Відкладіть його в холодильник мінімум на 1 годину.

  • За цей час можна приготувати горіхову начинку. Подрібніть горіхи у блендері або в ступці до стану крихти. Збийте білки з цукром в міцну піну і обережно всипте у неї горіхи.

  • Розділіть тісто на 8 рівних частин. Кожну частину розкачайте у коло і розріжте на трикутні сектори.

  • Вкрийте поверхню тіста тонким шаром начинки.  Згорніть рогалик.

  • Покладіть кіфлики на деко і випікайте приблизно 20 хвилин. (Температура – 200 градусів).

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *