Інгредієнти
450 г борошна
100 г грецьких горіхів
200 г вершкового масла
1 яєчний білок
170 г сметани (20%)
100 г цукру
0,5 чайної ложки солі
Інструкції
Розітріть вершкове масло з борошном до стану дрібної крихти.
Додайте сметану, сіль і замісіть м’яке, еластичне, однорідне тісто. Відкладіть його в холодильник мінімум на 1 годину.
За цей час можна приготувати горіхову начинку. Подрібніть горіхи у блендері або в ступці до стану крихти. Збийте білки з цукром в міцну піну і обережно всипте у неї горіхи.
Розділіть тісто на 8 рівних частин. Кожну частину розкачайте у коло і розріжте на трикутні сектори.
Вкрийте поверхню тіста тонким шаром начинки. Згорніть рогалик.
Покладіть кіфлики на деко і випікайте приблизно 20 хвилин. (Температура – 200 градусів).
Нотатки
Copyright © 2025 - Kert All rights reserved