уха по-угорськи
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Халасле: уха по-угорськи

Головною запорукою приготування смачної ухи є якісний рибний бульйон. Найкраще халсле варити на бульйоні з голови, плавників і шкіри коропа.

Час підготовки: 20 хв
Час приготування: 1,5 год

Інгредієнти

2 кг риби (короп)
6 літрів води
300 гр цибулі
150 г болгарського перцю
200 г свіжих помідорів
50 г паприки
чорний перець горошком, червоний перець (гострий)
зелень
сіль

Інструкції

  • Рибу очистити, відділити голову, плавники і хвіст

  • Частину риби нарізати шматками у вигляді стейків (2 см)

  • Шматки риби посолити, посипати паприкою і поставити в холодильник

  • Підготувати овочі на бульйон: цибулю, помідори, перець, спеції та зелень

  • Овочі ретельно помити і нарізати невеликими шматочками

  • Рибу та овочі викласти у велику каструлю, залити холодною водою і поставити варитись бульйон

  • Бульйон необхідно варити близько однієї години, час від часу знімаючи піну

  • Готовий бульйон процідити через друшляк, а гущу, що залишилася потовкти

  • Бульйон додатково процідити через дрібне сито після чого знову поставити на вогонь

  • Коли уха закипить, необхідно додати червону солодку паприку

  • У киплячий суп покласти шматки риби і варити ще близько 10 хвилин

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *