Інгредієнти
Інструкції
-
Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів. Оливки (70 г) та маслини (70 г) наріжте крупними кільцями. Ми розрізали кожну приблизно на 4 частини. В’ялені томати (50 г) наріжте довільними смужками.
-
Зробіть тісто. Вбийте у миску чи чашу кухонної машини 2 яйця, додайте 2 ст. л. цукру та ½ ч. л. солі. Збийте до піни міксером чи насадкою віничком. Маса повинна побіліти та збільшитися в обсязі.
-
Влийте 300 мл молока мінімум 2,5%, 3 ст. л. оливкової олії, додайте 1 ч. л. італійських трав. Перемішайте. Щоб отримати більш ароматний кекс, використовуйте олію з в’ялених томатів.
-
Додайте 2 види борошна – 100 г кукурудзяного й 200 г пшеничного та всипте 2 ч. л. розпушувача. Ви також можете використовувати тільки пшеничне борошно, але з кукурудзяним отримаєте насичений жовтий колір кексу, він буде більш пухким. Перемішайте до об’єднання всіх інгредієнтів.
-
Додайте в тісто оливки, маслини та томати. Перемішайте силіконовою лопаткою, підіймаючи масу з дна, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися.
-
Візьміть форму та зробіть французьку сорочку. У нас форма діаметром 22 см, але ви можете використовувати порційні форми. Змастіть дно та боки оливковою олією та притрусіть пшеничним борошном. Зайве висипте. Викладіть тісто у форму та ставте запікатися 50 хвилин за температури 180 градусів у режимі конвекції.
-
Перевіряйте готовність дерев’яною шпажкою. Вставте в кекс та витягніть, на ній не повинно залишитися тісто. В залежності від духовки, знадобиться більше або менше часу.
-
Кекс повинен повністю остигнути у формі, а тільки потім його можна виймати та різати на шматочки.