хліб з оливками та маслинами
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Кекс з маслинами та оливками на молоці

Кекс з маслинами, оливками та в’яленими томатами входить не крихким і дуже ніжнім, що чимось нагадує ароматний хліб. Якщо ви подорожували Грецією чи Туреччиною, то згадаєте смак їхніх сніданків з хлібом.

Час підготовки: 10 хв
Час приготування: 50 хв

Інгредієнти

100 г кукурудзяного борошна
200 г пшеничного борошна
300 мл молока 2,5%
2 яйця
50 г в’ялених томатів
70 г оливок без кісточки
70 г маслин без кісточки
3 ст. л. оливкової олії та для змащування форми (можна використати олію з в’ялених томатів)
2 ст. л. цукру
2 ч. л. розпушувача
½ ч. л. солі

Інструкції

  • Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів. Оливки (70 г) та маслини (70 г) наріжте крупними кільцями. Ми розрізали кожну приблизно на 4 частини. В’ялені томати (50 г) наріжте довільними смужками.

  • Зробіть тісто. Вбийте у миску чи чашу кухонної машини 2 яйця, додайте 2 ст. л. цукру та ½ ч. л. солі. Збийте до піни міксером чи насадкою віничком. Маса повинна побіліти та збільшитися в обсязі.

  • Влийте 300 мл молока мінімум 2,5%, 3 ст. л. оливкової олії, додайте 1 ч. л. італійських трав. Перемішайте. Щоб отримати більш ароматний кекс, використовуйте олію з в’ялених томатів.

  • Додайте 2 види борошна – 100 г кукурудзяного й 200 г пшеничного та всипте 2 ч. л. розпушувача. Ви також можете використовувати тільки пшеничне борошно, але з кукурудзяним отримаєте насичений жовтий колір кексу, він буде більш пухким. Перемішайте до об’єднання всіх інгредієнтів.

  • Додайте в тісто оливки, маслини та томати. Перемішайте силіконовою лопаткою, підіймаючи масу з дна, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися.

  • Візьміть форму та зробіть французьку сорочку. У нас форма діаметром 22 см, але ви можете використовувати порційні форми. Змастіть дно та боки оливковою олією та притрусіть пшеничним борошном. Зайве висипте. Викладіть тісто у форму та ставте запікатися 50 хвилин за температури 180 градусів у режимі конвекції.

  • Перевіряйте готовність дерев’яною шпажкою. Вставте в кекс та витягніть, на ній не повинно залишитися тісто. В залежності від духовки, знадобиться більше або менше часу.

  • Кекс повинен повністю остигнути у формі, а тільки потім його можна виймати та різати на шматочки.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *