індичка з грибами і сиром
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Індичка з грибами та сиром

Поєднання сиру, м’яса і грибів – безпрограшний варіант. Саме тому пропонуємо взяти індичку, додати до неї грибів, тут згодяться будь-які, і запекти їх під сиром.

Час підготовки: 10 хв
Час приготування: 25 хв

Інгредієнти

Філе індички - 450-500 гр
Гриби - 300 гр (підійдуть буль-які)
Цибуля - 1 шт
Часник - 2 зубчики
Вершкове масло - 50-70 гр
Біле сухе вино - 50-75 гр
Сік одного апельсина
Сир - 100 гр
Сіль та перець

Інструкції

  • Наріжте 450-500 г філе індички тонкими слайсами, тримаючи ніж під кутом 45 градусів. Після цього наріжте слайси смужками однакової товщини, щоб вони рівномірно приготувалися.

  • Цибулю (1 шт.) наріжте півкільцями. Розчавіть лезом ножа 2 зубчики часнику. Підсмажте цибулю і часник на пательні з 50 г вершкового масла протягом 2-3 хвилин до прозорості.

  • Додайте індичку, посоліть і поперчіть за смаком і готуйте ще 5-6 хвилин. Влийте 50-75 мл вина і вичавіть сік апельсина. Тушкуйте кілька хвилин, щоб випарувався алкоголь.

  • Перекладіть готову індичку з цибулею у форму для запікання.

  • На тій самій пательні підсмажте мікс лісових грибів (300 г), додавши 20 г вершкового масла. Можете використовувати будь-які інші гриби за своїм смаком – печериці, білі або гливи.

  • Перекладіть гриби з пательні у форму до індички з цибулею.

  • Накрийте все слайсами  сиру. Якщо у вас сир у бруску – натріть його на крупній тертці. Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте форму запікатися на 3-5 хвилин, до розплавлення сиру.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *