яйця Бенедикт
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Яйця Бенедикт

Вам знадобляться: хрусткий бекон, хлібні тости, свіжі яйця та голландський соус, рецептом якого ми також поділимось нижче.

Час підготовки: 5 хв
Час приготування: 5 хв

Інгредієнти

2 яйця
1 цибуля невеличкого розміру
50 г бекону (можна використовувати: шинку, с/с лосось чи креветки)
2 шматочки хліба для тостів
50 г вершкового масла
1 ст. л. оцту
65 г вершкового масла (для соусу Голандез)
3 яєчних жовтки
1 ч. л. води
1 ст. л. лимонного соку
сіль та перець

Інструкції

  • Почистьте, помийте цибулю та дрібно її наріжте. Так само невеликими брусочками наріжте 50 г бекону.

  • У каструлю налийте воду, доведіть до кипіння, зменште вогонь і влийте туди 1 ст. л. оцту. Розмішайте воду, зробивши воронку. Акуратно розбийте у воронку води яйце, трохи перемішайте і варіть 2-3 хвилини. Дістаньте шумівкою і викладіть на щільний паперовий рушник, щоб яйце просушити. Можна використати черствий шматок хліба. Він теж добре зможе увібрати воду.

  • На пательні розтопіть вершкове масло і підсмажте тости. Цибулю обсмажте з беконом.

  • На пательні розтопіть вершкове масло і підсмажте тости. Цибулю обсмажте з беконом.

  • Приготуйте голландський соус. Поставте каструлю на парову баню – на каструлю з водою поставте миску, щоб вона не торкалася води. У миску покладіть 65 г вершкового масла, розтопіть його, помішуючи віничком, і посоліть. В окремій мисці збийте 3 яєчних жовтки й тонкою цівкою влийте їх у масло, збийте і додайте 1 ст. л. лимонного соку.

  • Сформуйте страву: на хлібні тости викладіть бекон з цибулею, зверху яйце і полийте голландським соусом.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *