мафіни з овочами
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Яєчні мафіни з овочами

Коли ми чуємо слово «маффін», то уява одразу малює нам щось на зразок красивого кексу з ніжною начинкою й прикрасою зі свіжих ягід. Але ж мафіни – це не тільки десерт!

Час підготовки: 10 хв
Час приготування: 20 хв

Інгредієнти

Інструкції

  • Підготуйте овочі. Я вибрав ¼ цукіні, ½ томата, ½ болгарського червоного перцю і 3-4 печериці. Всі овочі наріжте невеликими кубиками, намагайтеся нарізати так, щоб розмір був приблизно однаковим. Перекладіть в мисочку.

  • Перемішайте всі овочі, щоб вийшла рівномірна «начинка» для мафінів.

  • Візьміть металеві або силіконові формочки і заповніть їх овочами приблизно на половину.

  • Розбийте в миску 5 яєць. Збийте їх виделкою або вінчиком, поки не утвориться легка піна.

  • Додайте до яєць 1 ст. л. борошна. Перемішайте, щоб не залишилося грудочок.

  • Натріть на тертці 50 г будь-якого твердого сиру і додайте сир до яєчної суміші. Акуратно перемішайте.

  • Вилийте яєчну суміш до овочів у формочки. Запікайте яєчні мафіни в духовці з температурою 180 градусів, поки вони не збільшаться в обсязі. Це приблизно 15-20 хвилин. Після цього дайте трохи часу для охолодження і потім вийміть з формочок.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *