Інгредієнти
Інструкції
-
Підготуйте 1,5 кг груш. Добре помийте фрукти, серцевину з насінням виріжте та поріжте невеличкими часточками. Викладіть у каструлю.
-
В сотейник влийте 200 мл води та доведіть до кипіння. Всипте 1 кг цукру та варіть до його розчинення, помішуючи. Кількість цукру можете регулювати, виходячи зі своїх уподобань
-
У каструлю з грушами додайте цукровий сироп та поставте на повільний вогонь. Варіть 5-6 хвилин з моменту закипання. Потім зніміть з вогню та залиште повністю охолонути. Після цього знову повторіть варіння та охолодження ще двічі.
-
Після останнього охолодження знову поставте на повільний вогонь та варіть одну годину, періодично помішуючи. Поставте стерилізуватися банки та кришки зручним для вас способом, щоб вони були готові одночасно із варенням.
-
Готове варення розлийте по стерилізованих банках та закатайте кришками. Залиште охолоджуватися за кімнатної температури. Зберігайте до року у прохолодному місці.