Інгредієнти
Інструкції
-
Для голубців можна використовувати сирі білі гриби чи заморожені. Якщо у вас заморожені, попередньо розморозьте їх.
-
У сотейник всипте 200 г круглозернистого рису та промийте до чистої води. Залийте 400 мл води, додайте сіль до смаку та варіть 5 хвилин після закипання на середньому вогні, не накриваючи кришкою. Потім приберіть з вогню, накрийте кришкою та залиште на 20 хвилин.
-
Підготуйте капустяне листя для голубців. Виріжте качан з білокачанної капусти. У велику каструлю налийте окріп, капусту акуратно опустіть у воду. Верхнє листя має стати прозорим. Знімайте їх із капусти та викладайте на обробну дошку. Нехай остигають. Якщо є жорсткі прожилки на листі, їх можна зрізати ножем або відбити кухонним молотком, не пошкодивши цілісність листа.
-
Переходьте до приготування начинки для голубців. У друшляку промийте 50 г сушених білих грибів. Перекладіть в сотейник, залийте 600 мл окропу та поставте на вогонь. Варіть на середньому вогні 10 хвилин після закипання, не накриваючи кришкою. Потім відкиньте гриби на друшляк, але відвар не виливайте. Він знадобиться для приготування соусу.
-
Наріжте дрібно 2 цибулі, подрібніть 3 зубчики часнику та наріжте довільними шматками 100 г білих сирих або заморожених грибів.
-
Розігрійте пательню з 75 г вершкового масла, додайте цибулю, часник, білі гриби та відварені сухі гриби. Готуйте овочеву піджарку протягом 5–7 хвилин, періодично помішуючи.
-
Візьміть глибоку миску, всипте відварений рис, додайте до нього овочеву засмажку, посоліть, поперчіть до смаку та перемішайте. Начинка готова.
-
Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Форму для запікання змастіть 75 г вершкового масла.
-
Беріть капустяний лист, загортайте в нього начинку та складайте голубці у форму для запікання.
-
Приготуйте соус для голубців. У мисці змішайте 500 мл відвару із сушених білих грибів, 200 г сметани та 1 ч. л. борошна. Посоліть, поперчіть до смаку, добре перемішайте та залийте соусом голубці.
-
Поставте голубці в духовку запікатися за температури 180 градусів на 60 хвилин.