глінтвейн з грушами та ожиною
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Глінтвейн з ягодами та грушами

Пропонуємо рецепт 2 в 1 - власне глінтвейн і груші в вині.

Час підготовки: 5 хв
Час приготування: 15 - 20 хв

Інгредієнти

3 груші (тверді сорти)
1 пляшка сухого червоного вина
200 г ожини
цедра четвертинки апельсина
4 зірочки бодяну
4 зерна кардамону
2-3 суцвіття гвоздики
1 паличка кориці
100 г цукру

Інструкції

  • У каструлю виливаємо вино. В процесі приготування глінтвейну  груші потрібно постійно перевертати.  Якщо візьмете 2 пляшки вина, то груші будуть повністю покриті вином, але кількість цукру відповідно можна теж збільшити.

  • У груш зрізаємо основу і чистимо їх від шкірки. Обов’язково обирайте тверді сорти груш.

  • Викладаємо груші в вино, додаємо цукор і спеції, цедру апельсина, доводимо до кипіння на середньому вогні, а потім зменшуємо вогонь і варимо протягом 15-20 хвилин.

  • За кілька хвилин до готовності додаємо ягоди ожини, після чого дістаємо груші і подаємо окремо, а глінтвейн розливаємо по чашках, додавши в кожну по шматочку апельсина.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *