гарбузовий салат
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Гарбузовий салат із хурмою та йогуртовою заправкою

Цей дивовижно простий салат ідеально підійде, як для щоденного, так і святкового меню.

Час підготовки: 5 хв
Час приготування: 15 хв

Інгредієнти

200 гр гарбуза
1 хурма (шарон або корольок)
150 мл соку апельсина
1-2 дрібки меленої кориці
100 мл натурального йогурта
1 ч.л. меду
2 ч.л. панірувальних сухарів (не дуже мілких)
1 гілочка м'яти

Інструкції

  • Гарбуз чистимо від шкірки, ріжемо кубиками розміром приблизно 1 см.

  • Вичавлюємо сік апельсина (150 мл) в невелику каструльку, додаємо кубики гарбуза, корицю (1-2 ч. л.), доводимо до кипіння і варимо на маленькому вогні, поки гарбуз не стане м’яким. Тут важливо вловити момент, коли зовні шматочки гарбуза будуть м’якими, а всередині ще трохи твердими. Приблизно 15 хвилин. Знімаємо з вогню і дістаємо гарбуз з соку.

  • Хурму чистимо від шкірки і ріжемо невеликими шматочками або теж кубиками.

  • У невеликій ємності йогурт (100 г) змішуємо з медом (1 ч. л.).

  • В салатнику змішуємо гарбуз, хурму, додаємо йогуртову заправку, посипаємо салат панірувальними сухарями (2 ч. л.) і прикрашаємо листочками м’яти.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *