

Інгредієнти
Інструкції
Вершкове масло розім’яти із 3 столовими ложками борошна. Стежте, аби масло не розтануло. Суміш розкласти на харчову плівку, сформувати руками квадрат і поклати в холодильник.
В посудині змішати тепле молоко, дріжджі та цукор, дати трохи постояти.
В іншій посудині просіяти залишки борошна, 25 гр. масла і сіль додати та добре вимішати. Це основне тісто, його потрібно добре вимісити на присипленому борошном столі. Потім поставте його до холодильника, аби воно трохи охололо. Після цього розкатати його у прямокутник в товщину приблизно 1 сантиметр.
Дістаньте охолоджене масло у харчовій плівці, покладіть цей квадрат на одну сторону прямокутного плата тіста, а іншою накрийте його. Має вийти квадрат тіста, перед цим переконайтеся, що ви розкатали тісто у достатньо широкий прямокутник. Далі добре розкатайте тісто із пластом масла до приблизної товщини в 1 сантиметр. Згорніть його тричі у квадрат і приберіть у холодильник.
Охолоджене тісто розкатайте в тонкий пласт, знову згорніть в троє і приберіть у холодильник. Повторюйте цюпроцедуру не менше 3-4 разів, це важливо.
На кінцевому етапі поріжте тісто на прямокутники товщиною в 5 мм, а їх – у трикутники, майбутні круасани.
Начинку оберіть на власний смак. Викладайте її у той кут, який найтовщий і починайте згортати у трубочку. Надайте йому вигляду рогалика. ТРохи залиште круасати, аби вони постояли.
Духовку розігрійте до 200 градусів, деко застеліть пергаментом та викладіть круасани. Змастіть їх жовтком. Випікати треба до 25 хвилин до появи легкої скоринки.