Чурос - традиційний іспанський сніданок.
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Чурос

Іспанці подають чурос з гарячим шоколадом або карамельним соусом та кавою, що робить їх просто ідеальним сніданком.

Час підготовки: 10 хв
Час приготування: 30 хв

Інгредієнти

1 склянка води
50 г вершкового масла
2 ст. л. цукру
1/2 ч. л. солі
1 1/4 склянки борошна
3 яйця
цукрова пудра
600 мл олії

Інструкції

  • Борошно просіяти. У каструлюі з товстим дном довести до кипіння воду з цукром, сіллю та вершковим маслом.

  • До гарячої суміші всипати борошно, ретельно вимішати тісто. Воно має відставати від стінок. Зняти з вогню та охолодити до кімнатної температури.

  • Додати по одному яйця. Тісто можна замішувати дерев’яною лопаткою, вінчиком або міксером.

  • Залишити тісто в холодному місці на 1-2 год.

  • Розігріти олію ( близько 1 л.). Тісто перекласти у кондитерський мішок з насадкою “зірочка”.

  • Витискати невеликі порції тіста одразу у розігріту олію.

  • Смажити до золотистого кольору, перекласти на паперовий рушник, щоб позбутися надлишку жиру. Посипати чурос цукровою пудрою.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *