Чаудер з грибами
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Чаудер з грибами

Чаудер – це неймовірно популярна в Америці страва, що виникла у Новій Англії ще у XVI сторіччі.

Час підготовки: 10 хв
Час приготування: 30 хв

Інгредієнти

300 гр свіжих шампіньйонів
1 стебло цибулі порей
1 стебло селери
400 гр картоплі
1 л курячого бульйону
200 мл вершків (30%)
50 гр бекону
100 мл білого сухого вина
2 ст.л. оливкової олії
1 ст.л. борошна
1 ч.л. меду (за бажанням)
1 ч.л. чебрецю
дрібка мускатного горіха
сіль та перець

Інструкції

  • Селеру і цибулю порей тонко нарізати. Гриби протерти мокрою серветкою та нарізати скибочками.

  • Бекон нарізати невеликими кубиками. Картоплю вимити щіткою і розрізати навпіл.

  • У сотейнику із товстим дном підсмажити бекон до рум’яності. Додати вершкове масло та нарізані овочі. На середньому вогні готувати до золотистості.

  • Додати до овочів гриби, готувати ще 10 хвилин, помішуючи. Всипати борошно і перемішати.

  • Влити до овочів біле вино, покласти чебрець і готувати, доки вино не випарується наполовину.

  • Влити бульйон, покласти картоплю, лавровий лист, приправити мускатним горіхом та варити під кришкою 15 хвилин.

  • Посолити, приправити чорним та кайєнським перцем, влити вершки та додати мед. Довести до кипіння, але не кип’ятити. Зняти з вогню та подавати.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *