бефстроганов
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Бефстроганов із пряним картопляним п’юре

Найчастіше бефстроганов подається із картопляним пюре, але коли ця страва дісталася Америки та Китаю, то до неї почали подавати і рис, і навіть різні види локшини.

Час підготовки: 10 хв
Час приготування: 25 хв

Інгредієнти

Інструкції

  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування найніжнішого бефстроганова з пюре.

  • Очистіть 6 картоплин та наріжте довільними шматками приблизно однакового розміру. Покладіть у каструлю та залийте водою.

  • Аби пюре вийшло ароматнішим, покладіть у каструлю 2 зубчики часнику, ½ ст. л. солі, 5-6 горошин духмяного перцю та 3 лаврових листки. Варіть приблизно 20 хвилин, потім злийте воду, додайте 50 г вершкового масла і потовчіть.

  • Наріжте 300 г яловичини тонкими пластами та відбийте тендерайзером з обох боків, аби м’ясо стало м’якшим. Можна скористатися і звичайним молоточком для відбивання.

  • Наріжте відбите м’ясо тонкими смужками, приблизно по 1 см завтовшки, а ½ цибулини – напівкільцями.

  • Притрусіть яловичину 2 ст. л. борошна та перемішайте так, аби кожен шматочок був окутий борошном. Додайте сіль та перець до смаку.

  • Смажте яловичину на розігрітій пательні з 2 ст. л. олії до рум’яної скоринки, краще смажити в один шар.

  • Додайте на пательню цибулю та смажте все разом ще приблизно 2 хвилини.

  • Додайте 4 ст. л. сметани, перемішайте та готуйте ще 5 хвилин. Подавайте яловичину разом із картопляним пюре.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *