Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Баранячі реберця в гранатовому маринаді на мангалі

Щоб страва вийшла максимально апетитною, радимо використовувати для її приготування тільки свіжі високоякісні баранячі ребра.

Час підготовки: 15 хв
Час приготування: 3 год

Інгредієнти

1 кг баранячих реберець із тонким прошарком жиру;
250 мл натурального гранатового соку;
50 мл високоякісного соєвого соусу;
по одній столовій ложці сухих чебрецю та розмарину;
сіль, мелений чорний перець;
свіжі зерна граната, червона цибуля, гілочки свіжої кінзи.

Інструкції

  • М’ясо добре помити холодною водою. Промокнути реберця паперовим рушником.

  • Нарізати м’ясо сегментами (по 3–4 ребра в кожному) або ж не подрібнювати його. У другому випадку страва вийде соковитішою.

  • Зробити маринад. Змішати гранатовий сік, соус, сухі трави, трохи перцю і солі.

  • Залити баранячі ребра маринадом. Залишити основу страви мінімум на 2 години. Оптимально, якщо процес маринування забере 5–7 годин.

  • Нанизати на шампури подрібнені ребра. Для термічної обробки кожного сегмента м’яса знадобляться 2 металевих стрижні. Нерозрізані ребра зручніше запікати на решітці.

  • Приготувати реберця, постійно перевертаючи. На м’ясі має утворитися апетитна скоринка.

  • Подати баранячі ребра на мангалі гарячими, посипавши сумахом, зернами граната, прикрасивши зеленню, півкільцями червоної цибулі.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *