брауні з кавою
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Американський брауні з кавою

Появі брауні ми завдячуємо Америці. В цій країні його роблять у різних формах – у вигляді торта, тістечок чи порційних шматочків.

Час підготовки: 25 хв
Час приготування: 35 хв

Інгредієнти

150 г темного шоколаду не менше 73%
60 г пшеничного борошна
100 г цукру
10 г какао порошку
10 г меленої кави
80 г вершкового масла 82,5%
3 яйця
5 г розпушувача
кулька морозива (за бажанням)

Інструкції

  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування брауні. Якщо у вас кава в зернах, перемеліть її. Вершкове масло дістаньте з холодильника, щоб воно розм’якло.

  • Зробіть парову баню. В посуд, що буде зверху, поламайте руками 150 г темного шоколаду не менше 73% та додайте 80 г вершкового масла жирністю 82,5%. Розтопіть, періодично помішуючи. Зніміть з парової бані та дайте охолонути 5 хвилин. Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів.

  • В інший посуд вбийте 3 яйця та всипте 100 г цукру. Збийте віничком. За бажанням використовуйте міксер чи кухонну машину з насадкою «Віничок». Борошно (60 г) змішайте з 5 г розпушувача.

  • У шоколадну суміш додайте 10 г меленої кави та 10 г какао порошку. Перемішайте силіконовою лопаткою, обережно вмішуючи інгредієнти.

  • Потім влийте яєчну суміш та знову добре перемішайте.

  • Всипте борошно з розпушувачем у миску до всіх інгредієнтів.

  • Форму для запікання застеліть пергаментом. Це обов’язкова умова, щоб воно не прилипло в процесі запікання. Ми взяли форму діаметром 22 см. Перелийте в неї шоколадну суміш, трошки розрівняйте. Ставте випікатися на 30-35 хвилин за температури 180 градусів.

  • Після приготування нехай трохи охолоне та можна подавати до столу теплим, виклавши зверху кульку морозива.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *