Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Овочі на парі: як правильно приготувати

Усі овочі, які ви варите, тушкуєте чи смажите, можна приготувати на парі. Ви отримаєте корисну страву, в якій збереглася більша кількість вітамінів, мінералів та максимум овочевого смаку.

овочі

Плюс в тому, що овочі не потрібно заздалегідь маринувати. Просто очистити, нарізати довільними шматочками та приготквати. Здавалося б, тут все просто. В принципі, це так і є, але існує кілька важливих моментів, які допоможуть зробити смак парових овочів ще більш яскравим.

Час приготування

Готувати на парі можна сирі або заморожені овочі. І кожен овоч має свій час приготування. Наприклад, якщо цукіні та кабачки, цвітна капуста та броколі на парі готуються приблизно 5-7 хвилин, болгарський перець приблизно 10, то картоплю та моркву слід готувати вже всі 20-30 хвилин. Це обов’язково слід враховувати, якщо ви хочете готувати овочевий мікс на парі. Тому ми рекомендуємо спершу закладати ті овочі, на приготування яких потрібно більше часу. А потім поступово додавати інші, в залежності від їх часу приготування.

Також час приготування овочів на парі регулюйте, виходячи зі своїх побажань. Якщо любите хрусткі чи, як ще кажуть, аль денте, зменште час та навпаки.

З чим поєднувати у щоденному меню?

Парові овочі можна подавати як гарнір або використовувати у складі інгредієнтів для салату. Є один момент, яким не радимо нехтувати. Не додавайте під час приготування ніяких спецій або жирів. Тільки після того, як вони будуть готові, додайте рослинну олію, сік лимона, спеції та соуси до смаку. Універсальним соусом є бешамель, бо він дуже ніжний на смак та не затьмарить основний смак овочів. Якщо хочете отримати більш пікантний смак, використовуйте куркуму, часник, перець чилі, цедру лимона, базилік, кріп, бальзамічний оцет та зробіть соус песто. Додавайте сіль мілкого помелу, щоб вона швидко розтанула, хоча, можна зовсім обійтися без неї, аби відчути справжній смак. Також у воду можна додати 2 ст. л. соєвого соусу, аби аромат овочів був з нотками азійської кухні.

Як приготувати?

Логічно, звичайно, готувати овочі в пароварці чи мультиварці на спеціальному режимі. Ще в деяких духовках існує спеціальна функція пари. Навіть у звичайній духовці можна зробити щось подібне, якщо під деко з овочами поставити ємність з водою та встановити температуру 180 градусів. Ще варіант – узяти каструлю, налити в неї воду, встановити металевий друшляк, помістити в нього овочі та накрити кришкою.

Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті